מתכון

טוסט פולנטה

משולשים פריכים שעשויים מקמח תירס ומוצרלה

4,852 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
טוסט פולנטה. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
טוסט פולנטה. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

אין לחם בפסח? אז מה! המשולשים הפריכים הללו, שעשויים מקמח תירס ומוצרלה, יגרמו לכם לשכוח מהחמץ. הטוסטים משתדכים נפלא לגוואקאמולי רימונים וסלט עגבניות קטן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה:

אופן ההכנה

מכינים את תערובת הפולנטה:

1

מערבבים חלב, מים, חמאה ומלח בסיר ומביאים לרתיחה.

2

מוסיפים מוצרלה וקמח תירס, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. בוחשים רק עד שהעיסה מסמיכה ומבעבעת (חצי דקה עד דקה) ומסירים מיד מהאש.

3

יוצקים בזריזות לתבנית אלומיניום חד-פעמית בגודל 40X33 ס"מ (או לתבנית רגילה), משטחים ומצננים היטב כחצי שעה.

4

מחממים את הגריל בתנור לחום של 200 מעלות.

5

אופים: חותכים את הפולנטה למשולשים, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים במעט שמן זית. קולים תחת הגריל כמה דקות, עד שהמשולשים מזהיבים.

מרכיבים את המנה ומגישים:

6

מסדרים את הטוסטים במגש, ומניחים על כל אחד כף גדושה של גווקאמולי או סלט עגבניות.