מתכון

טרייפל פטל ותפוז

קינוח שכבות מרהיב בגרסת פטל תפוז. אפשר להגיש בקערת זכוכית גדולה או בכוסות זכוכית גבוהות אישיות

1,034 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
טרייפל פטל ותפוז. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
טרייפל פטל ותפוז. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

קינוח שכבות מרהיב בגרסת פטל תפוז. אפשר להגיש בקערת זכוכית גדולה או בכוסות זכוכית גבוהות אישיות. הכי קל לאלתר קינוח במהירות, כשיש לכם כמה מנות אחרונות מנצחות בראש או במחברת המתכונים. הנה אופציה מרהיבה, קלילה ומגרה – סיום מפואר לכל ארוחה חגיגית. מינימום השקעה, מכסימום רושם.

עמלתם שעות במטבח על הכנת ארוחה מפוארת, ולא נותרה לכם טיפת אנרגיה לקינוח? הטילו עליכם ברגע האחרון להביא מנה אחרונה למפגש המשפחתי? קפצו אליכם חברים לקפה? אתם יכולים להירגע ולהפסיק לדאוג. בדיוק בשביל המצבים האלה, רקחנו עבורכם קינוח מפואר במיוחד, הדורש מעט, אבל ממש מעט עבודה. הקינוח מורכב מחומרים קנויים, המצויים כמעט בכל בית (או במכולת השכונתית) ומסתכמים במינימום השקעה. עידן הרושם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם:

לקישוט:

אופן ההכנה

1

פורסים את העוגה לפרוסות בעובי 1 ס”מ ומורחים בריבת פטל.

2

מערבבים מיץ תפוזים ו-1/4 כוס ליקר בקערית.

מכינים את הקרם:

3

מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת רכה. מוסיפים גבינת מסקרפונה, ריבה וכף ליקר ומקציפים לקרם יציב.

מרכיבים את הטרייפל:

4

מסדרים מחצית מפרוסות העוגה בכלי זכוכית גדול או בכוסות זכוכית יפות וגבוהות, כשצידן המרוח כלפי מעלה. יוצקים מעל מחצית מנוזל התפוזים. מניחים מחצית מהקרם ומסדרים עליו את יתר פרוסות העוגה. יוצקים את שארית נוזל התפוזים, מניחים מעל את מחצית הקרם שנותר, מפזרים פטל ומעבירים למקרר לשעה למיזוג טעמים (אפשר להכין יום מראש).

גיוון: אם אין קוואטרו אפשר להחליף בליקר תפוזים אחר.