מתכון

טרין דג בנוסח גפילטע

טרין דג בנוסח גפילטע - מנה מרשימה וטעימה של שי לי ליפא המוגשת לצד צ'אטני סלק ברוח ראש השנה

3,023 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
טרין דג בנוסח גפילטע. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
טרין דג בנוסח גפילטע. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הטרין מוגש צ’אטני סגול עז חמוץ-מתוק-חריף בהשראת רוטב החזרת הקלאסי. הצ’אטני מחמיא לטרין הדג ולמנות דג קרות אחרות.

שימו לב שצריך לתת לטרין כ-6 שעות להתייצב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לצ'אטני סלק (חומרים ל-8 מנות):

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

2

מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. יוצקים 3 כפות שמן זית, מוסיפים בצל וגזר ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והגזר רכים. מעבירים לקערה ומצננים היטב.

3

מוסיפים את שאר החומרים לקערה ומערבבים. יוצקים לתבנית, מחליקים ומכסים ברדיד אלומיניום.

4

מניחים את התבנית עם הדג בתוך תבנית גדולה יותר ויוצקים לתבנית הגדולה מים חמים בזהירות עד מחצית גובה הכלי (נזהרים שהמים לא יחדרו לכלי עם הדג).

5

אופים 70-60 דקות עד שהטרין אפוי ויציב (גם במרכז) ומצננים היטב.

6

מעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.

מכינים צ'אטני

7

מערבבים את כל החומרים בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מבשלים 60-50 דקות ללא כיסוי על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהסלק רך והנוזלים מסמיכים ומצטמצמים. מצננים היטב, מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר עד שבוע.

8

פורסים את הטרין למנות ומניחים בצלחות אישיות. מגישים עם תלולית מהצ’אטני.