הטרין מוגש צ’אטני סגול עז חמוץ-מתוק-חריף בהשראת רוטב החזרת הקלאסי. הצ’אטני מחמיא לטרין הדג ולמנות דג קרות אחרות.
שימו לב שצריך לתת לטרין כ-6 שעות להתייצב.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לצ'אטני סלק (חומרים ל-8 מנות):
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
2
מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. יוצקים 3 כפות שמן זית, מוסיפים בצל וגזר ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והגזר רכים. מעבירים לקערה ומצננים היטב.
3
מוסיפים את שאר החומרים לקערה ומערבבים. יוצקים לתבנית, מחליקים ומכסים ברדיד אלומיניום.
4
מניחים את התבנית עם הדג בתוך תבנית גדולה יותר ויוצקים לתבנית הגדולה מים חמים בזהירות עד מחצית גובה הכלי (נזהרים שהמים לא יחדרו לכלי עם הדג).
5
אופים 70-60 דקות עד שהטרין אפוי ויציב (גם במרכז) ומצננים היטב.
6
מעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
מכינים צ'אטני
7
מערבבים את כל החומרים בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מבשלים 60-50 דקות ללא כיסוי על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהסלק רך והנוזלים מסמיכים ומצטמצמים. מצננים היטב, מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר עד שבוע.
8
פורסים את הטרין למנות ומניחים בצלחות אישיות. מגישים עם תלולית מהצ’אטני.