מתכון

טרין זנב שור של משייה

מנה חגיגית וסוחפת - שפים יוסי שטרית ואמרי בריל מלהטטים עם טכניקות וטעמים מפתיעים

3,614 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2016
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעגבניות צלויות:

לקרם בצל מקורמל:

לבצל חרוך:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-220 מעלות.

מכינים את הטרין: 

2

שמים בצלים, גזרים, כרישה ועגבניות בתבנית ומזלפים שמן זית מעל. צולים בתנור כ-15 דקות להשחמה. מוצאים את הירקות ומשאירים את התנור פועל.

3

מלהיטים מחבת גדולה וכבדה עם 3 כפות שמן זית. צולים את נתחי הבשר 6-5 דקות מכל צד להשחמה יפה – אפשר לצלות במחזורים.

4

מסדרים את הירקות בסיר גדול ורחב ומניחים עליהם את נתחי הבשר. מוסיפים את שאר החומרים, יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 שעות עד שהבשר רך ומתפרק מהעצם. מוציאים את הבשר ומצננים.

5

מסננים את נוזלי הבישול שנותרו ומבשלים אותם על להבה גבוהה ללא כיסוי כ-30 דקות עד לקבלת רוטב סמיך מאוד (במרקם של סילאן).

6

מפרקים ידנית את הבשר לרצועות ומעבירים לקערה. שומרים בצד כוס מהרוטב ואת השאר מעבירים לקערה ומערבבים עם הבשר.

7

מסדרים בתבנית 8 רינגים בקוטר 12 ס"מ. מחלקים ביניהם את תערובת הבשר ומשטחים היטב בעזרת הידיים. מעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות מוחלטת.

צולים עגבניות:

8

 מערבבים את כל החומרים יחד, מעבירים לתבנית וצולים כ-10 דקות עד לקבלת סימני חריכה יפים. מצננים.

מכינים קרם בצל: 

9

מחממים מחבת גדולה מאוד עם שמן על להבה בינונית ומטגנים בצל 12 דקות להזהבה. מערבבים מדי פעם. מוסיפים סוכר ומלח ומטגנים עוד כ-4 דקות עד לקבלת צבע קרמלי עמוק.

10

מעבירים את הבצל המקורמל לכלי גבוה וטוחנים עם מוט ריסוק ידני למחית חלקה. מסננים דרך מסננת דקה.

מכינים בצל חרוך:

11

מחממים היטב מחבת גדולה ללא שמן וצורבים בצלים 3 דקות כשהצד החתוך כלפי מטה. מוסיפים שמן וצורבים עוד 3 דקות עד שקצות הבצל מקבלים צבע חום כהה. מכבים את האש ומשאירים את הבצלים במחבת עד לצינון. מפרידים בעדינות לגלדים.

להגשה:

12

 מחממים מחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות עם כף שמן על להבה גבוהה. מוציאים את הטרין מהרינג וצורבים כדקה מכל צד עד לקבלת מעטפת פריכה. מעבירים בזהירות לצלחת הגשה.

13

יוצקים מעט מהרוטב על הטרין ומניחים עליו 3 עגבניות צלויות. מזלפים קרם בצל ומסדרים כמה גלדי בצל מעל.