מתכון

טרין קישואים, לבנה ובורגול

המנה הזו משלבת שלושה מכוכבי המטבח הערבי: בורגול, עשבי תיבול ולבּנה

2,169 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
טרין קישואים, לבנה ובורגול. צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן
טרין קישואים, לבנה ובורגול. צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן

תוספת האגוזים מכניסה עוד מרקם ומתקבלת מנה ייצוגית וטעימה. גם אתם כבר מדמיינים את הטרין הזה על השולחן בחג?

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישואים/זוקיני:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

אופים את הזוקיני:

2

מסדרים פרוסות זוקיני על נייר האפייה, משמנים במעט שמן זית ומתבלים במלח, פלפל ותימין.

3

אופים 5 דקות או עד שהזוקיני משחימים מעט ומתרככים. מוציאים ומצננים לטמפ' החדר.

מכינים את המלית:

4

שמים בורגול בקערה ויוצקים מים עד גובה כ-1 ס"מ מעל הבורגול. משהים 15 דקות או עד שהגרגרים רכים וכל המים נספגים בהם.

5

מוסיפים לבורגול לבנה, אגוזים, בצל ירוק ונענע ומערבבים. טועמים ומתבלים במידת הצורך.

מרכיבים את הטרין:

6

מרפדים תבנית טרין או תבנית אינגליש קייק בפרוסות הזוקיני בחפיפה, כך שהן יגלשו אל מעבר לשולי התבנית. ממלאים בתערובת הלבנה והבורגול, מכסים בזוקיני ומעבירים למקרר לשעה-שעתיים להתייצבות לפני ההגשה.