מתכון

כבדי עוף עם בצלי שאלוט מזוגגים בקרמל בלסמי

רוטב הבלסמי הטעים ממש מתחנן לפירה

13,960 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
כבדי עוף עם בצלי שאלוט מזוגגים בקרמל בלסמי. צילום: דן לב
כבדי עוף עם בצלי שאלוט מזוגגים בקרמל בלסמי. צילום: דן לב

יש לו טעם עשיר, מרקם קטיפתי ומחיר שווה לכל נפש. המראה, לעומת זאת, מעט מאתגר. מה עושים? מפנקים בזיגוג או בציפוי גנדרני. רוטב הבלסמי הטעים ממש מתחנן לפירה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

לבצלי שאלוט מזוגגים:

אופן ההכנה

מזגגים את בצלי השאלוט:

1

מחממים שמן זית וסוכר במחבת על להבה בינונית. מניחים לסוכר להימס ולהפוך לקרמל. מוסיפים בצלים, חומץ בלסמי, מים ותימין. מנענעים את המחבת כדי לערבב ומכסים. מבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות עד שהבצלים רכים ומזוגגים. במהלך הבישול מנענעים את המחבת מדי פעם, כדי לערבב בעדינות. מתבלים במלח ופלפל שחור.

מכינים את הכבדים ומגישים:

2

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הכבדים 3-2 דקות מכל הצדדים עד להשחמה.

3

יוצקים מעל את הבצלים המזוגגים ומגישים חם, מומלץ על פירה.

דברים שצריך לדעת על כבד עוף:
הכי טוב טרי! קונים כבדים כמה שיותר בהירים – כך הם יותר עדינים בטעמם.
מנקים: מבקשים מהקצב לנקות או שעושים את זה בבית: מנקים את האונות משאריות שומן ומוודאים שכיס המרה לא נפגע וצבע את הכבדים בירוק.
זהירות! הוספת מלח בשלבים המוקדמים של הטיגון מייבשת את הכבדים. המליחו רק לקראת סוף ההכנה.
הכי טעים להגיש את הכבדים כשהם צרובים מבחוץ ודי ורדרדים בפנים. כדי שיקבלו את הצריבה הרצויה מבחוץ, חשוב לחמם את המחבת מראש.
הכנה מראש: לא באה בחשבון. המרקם והטעם נפגמים בחימום החוזר.
מבשלים עם אלכוהול: טעמו של הכבד משתבח כתוצאה מהמפגש עם משקאות אלכוהוליים כמו יין, פורט, שרי או ברנדי ואפילו קסיס ואמרטו. אם האלכוהול אינו מתקתק, הוסיפו מעט סוכר.