החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ:
לכדורים:
אופן ההכנה
מכינים את הסירופ:
1
מביאים לרתיחה את חומרי הסירופ, מנמיכים להבה ומבשלים על סף רתיחה כ-10 דקות. מצננים היטב.
מכינים את הכדורים:
2
מערבבים אטריות קדאיף בעדינות עם חמאה ואבקת סוכר.
3
מערבבים סוכר וקינמון בקערית נפרדת.
4
פורסים יריעת ניילון נצמד על משטח עבודה. מפזרים במרכזה אטריות קדאיף בצורת עיגול שקוטרו 12 ס”מ. מניחים קוביות אפרסק, מפזרים מעט מתערובת הסוכר-קינמון ומוסיפים פרוסת גבינה. אוספים את קצוות יריעת הניילון לקבלת כדור (כמו עטיפה של סוכרייה), דוחסים ומסובבים. חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים ושומרים בקירור כשעה.
5
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים ומגישים:
6
מסירים את הניילון, מסדרים את הכדורים על נייר אפייה ואופים כ-15 דקות עד הזהבה. מוציאים מהתנור, יוצקים את הסירופ הקר ומגישים מיד.