לכוסיות בנפח 60-80 מ"ל.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתותים צלויים:
לשטרויזל זרעי כוסברה ושקדים:
לקרם מסקרפונה:
אופן ההכנה
מכינים תותים צלויים:
1
קוטמים לתותים את עלי הכותרת וחוצים לאורך. חורצים את מקל הווניל לאורכו ומגרדים החוצה את הגרגירים.
2
מערבבים יחד בעדינות תותים, סוכר, גרגרי מקל וניל וקליפת לימון.
3
מחממים חמאה בסיר רחב על להבה בינונית לבעבוע קל. מקפיצים את התותים בחמאה קלות רק עד שמקבלים מעטה קרמלי. מוסיפים ברנדי, מקפיצים קלות ומצננים.
מכינים שטרויזל:
4
מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה לתערובת פירורית. מקררים 20 דקות לפני האפייה.
5
מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים בה את פירורי הבצק.
6
אופים 8 דקות, מוציאים את התבנית, מערבבים את השטרויזל בכף עץ ומחזירים לתנור ל-8 דקות נוספות עד להזהבה.
מכינים קרם מסקרפונה:
7
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת במרקם של יוגורט סמיך.
8
מערבבים מסקרפונה, וניל, קליפת לימון ואבקת סוכר לתערובת אחידה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה.
מרכיבים את הקינוח:
9
ממלאים שקית זילוף בקרם מסקרפונה. מניחים 2-3 חצאי תות שדה צלוי בתחתית כל כוס, מזלפים שכבת קרם מסקרפונה, מפזרים כף שטרויזל, מזלפים שוב מסקרפונה ומקשטים בתות צלוי ותלולית שטרויזל קטנה.