מתכון

כיסים של לחם – פיתות ביתיות

פיתות בציפוי זעתר או סומאק, פיתות כיס ממולאות ולאפות קלויות במחבת – מבצק אחד הוצאנו 3 לחמים משובחים

9,592 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2016
כיסים של לחם – פיתות ביתיות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
כיסים של לחם – פיתות ביתיות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

פיתות בציפוי זעתר או סומאק, פיתות כיס ממולאות ולאפות קלויות במחבת – מבצק אחד הוצאנו 3 לחמים משובחים, בצק רב תכליתי שכדאי לאמץ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במשך 10-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד.

2

מכסים ומתפיחים כ-35 דקות (בקיץ) להכפלת הנפח.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות.

4

לפיתות כיס מחלקים את הבצק על משטח מקומח ל-20 כדורים ומשטחים לעיגולים בקוטר 12-10 ס”מ כל אחד. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-15 דקות. אופים כ-10 דקות עד שהפיתות תפוחות וזהובות.

5

לפיתות עם טופינג מרדדים את העיגולים לעובי 5 מ”מ, מברישים בשמן זית ומפזרים את הטופינג הנבחר (ראו למעלה). אין צורך להתפיח.

6

אופים 15-10 דקות עד שהפיתות זהובות בשוליים ועשויות גם בתחתית. לפיתות שטוחות (מעין לאפות) מחממים מחבת גדולה (קוטר 22 ס”מ ומעלה) על הכיריים. משמנים משטח עבודה, ובידיים משומנות בנדיבות משטחים ומותחים את הבצק לפיתות שטוחות בקוטר 20 ס”מ. אין צורך בהתפחה. מטגנים את הפיתות אחת-אחת במחבת משומנת מעט 4-3 דקות מכל צד. את המחבת אפשר להניח גם על המנגל.

טופינגס:
תערובת תיבול גלילית או זעתר, שומשום או סומאק, בצל מטוגן, פרוסות עגבנייה או רצועות פלפלים קלויים, פרוסות חציל או קישוא מטוגנות או קלויות, עלי תרד חלוטים וסחוטים.

 

גיוון: במקום שמרים טריים אפשר להשתמש בשקית שמרית.