המנה הזו נולדה בנצרת. טיילנו בעיר ואכלנו מכל הטוב שיש לה להציע.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם עגבניות שרי:
למלית:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את קרם עגבניות השרי:
1
מחממים שמן זית בסיר קטן על להבה גבוהה, מוסיפים עגבניות שרי וחורכים כ-2 דקות. מוסיפים את שאר רכיבי הקרם ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה עד שהעגבניות מגירות את כל הנוזלים.
2
טוחנים בעזרת בלנדר מוט, מעבירים דרך מסננת דקה כדי להיפטר מהקליפות, מתקנים תיבול ומצננים.
מכינים את המלית:
3
מקציפים במהירות נמוכה מסקרפונה, גבינת עיזים, מלח ועלי זעתר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים שמנת מתוקה ומקציפים במהירות בינונית עוד 2 דקות עד לקבלת תערובת חלקה ויציבה. שומרים בצד.
4
מניחים אטריות קדאיף בקערה, פותחים אותן מעט בעזרת הידיים, יוצקים חמאה מומסת ומערבבים היטב.
מרכיבים ואופים:
5
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
6
מסדרים חצי מכמות אטריות הקדאיף בתבנית, מורחים את המלית בשכבה אחידה ומסדרים מעל את שאר אטריות הקדאיף.
7
אופים כ-15 דקות עד שהכנאפה זהובה.
8
הופכים את הכנאפה על צלחת הגשה, מזלפים מעל קרם עגבניות ויוגורט ומפזרים עגבניות שרי צרובות ועלי זעתר. מגישים חם.
גיוון: מחליפים את גבינת העיזים בגבינת פטה שתוסיף למאפה מליחות, או בריקוטה או מוצרלה שיעדנו אותו.