מתכון

כנפיים בגריל עם תפוזים והוי-סין

תארו לעצמכם עולם מושלם, בו המאכלים הכי טעימים הם הכי זולים וגם הכי בריאים. והכי כיף - מותר לאכול אותם בידיים

4,054 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
כנפיים בגריל עם תפוזים והוי-סין. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
כנפיים בגריל עם תפוזים והוי-סין. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

להכין כנפיים על האש זה לא פשוט כמו שזה נראה. צריך כל הזמן להשגיח, להפוך ולגלגל, כדי שהכנפיים לא ייחרכו לפני שהבשר שלהן מוכן. אחד הטריקים הוא להצטייד ברשת כפולה לצליית דגים וירקות קטנים, שמחזיקה את כל הכנפיים יחד (ראו תצלום).

תארו לעצמכם עולם מושלם, בו המאכלים הכי טעימים הם הכי זולים וגם הכי בריאים (ובכלל לא משמינים). והכי כיף – מותר לאכול אותם בידיים. ככה נראה העולם למי שאוהב כנפי עוף. בהרבה מדינות לא אוכלים כנפיים, כי הן נחשבות לחלקים נחותים בדומה לחלקי פנים כמו לבבות וכבד. לכו תבינו. בתחילת הקריירה שלי עבדתי במשך תקופה מסוימת במסעדת Burg Windeck, שהיתה אז אחת המסעדות הטובות בגרמניה. שם נאמר לי להיפטר מחלקי הפנים והכנפיים, אז הייתי זורק את כל החלקים האלה לפח בלב כבד ומסיים כל משמרת, כשבטני כמהה לקצת כבד קצוץ וכמה כנפיים בתנור.

מי שיודע לעשות כבוד לנתחים הקטנטנים הם האמריקאים, שאחראים לכמה מן הקלאסיקות המכונפות: קנטאקי פרייד, כנפי בופאלו וכנפיים ברוטב ברביקיו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה:

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי המרינדה בקערה גדולה. מוסיפים את הכנפיים, מכסים בניילון נצמד ומשרים לפחות 12 שעות במקרר.

2

מחממים גריל פחמים.

3

מסדרים את הכנפיים עם בצלים ועגבניות על רשת כפולה, שמיועדת להכנת דגים בגריל.

4

צולים 15-12 דקות עד שהכנפיים רכות. מדי פעם הופכים אותן.

5

הכנפיים מוכנות כשמבצבצות טיפות לבנות על שטחן, או שאצבע חודרת אותן בקלות.