מתכון

כעכים מלוחים

כיף להחזיק במזווה צנצנת של הכעכים האלה. הם נשמרים היטב, ויחד עם כוס תה נענע, זהו נשנוש טעים וקליל

7,798 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
כעכים מלוחים. צילום: דניאל לילה
כעכים מלוחים. צילום: דניאל לילה

מהמתכון הבא מתקבלים המון כעכים, אבל אם אין לכם הרבה קליינטים או סבלנות לגלגל, אפשר בהחלט להקטין את הכמויות למחצית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטבילה:

לציפוי:

אופן ההכנה

1

שמים קמח בקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומערבבים לתוכו אבקת אפייה ומלח. מוסיפים מרגרינה, ומעבדים לתערובת פירורית.

2

מוסיפים שמן ומים, ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד, חלק ולא דביק. עיבוד יתר פוגם במרקם. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומניחים בצד ל-20 דקות מנוחה בטמפ' החדר.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.מעצבים כעכים ואופים: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, מגלגלים כל חלק לנקניק, ופורסים אותו ל-20 פרוסות שוות. מגלגלים כל פרוסה לנקניק בעובי 1 ס"מ, סוגרים לקבלת כעך, ומהדקים לקבלת צורת טבעת. למראה ביתי יותר, מצליבים את הקצוות זה על זה ולוחצים להידוק.

4

טובלים כל כעך בביצה טרופה מים, ומיד טובלים בקערית עם שומשום, לציפוי. מניחים את הכעכים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-25 דקות, עד שהכעכים זהובים ויבשים למגע. מצננים ומגישים. שומרים בכלי אטום עד שבועיים בטמפ' החדר.

גיוונים:
מוסיפים 2 כפות גרגרי אניס שלמים (יחד עם הקמח).
מוסיפים 100 גרם שומשום לבצק (יחד עם הקמח).
מוסיפים לציפוי השומשום כף קצח.
מחליפים את אבקת האפייה ב-1/2 שקית שמרית (25 גרם), שמערבבים לתוך הקמח. מערבבים פנימה גם כף סוכר, שיהיה אוכל לשמרים. לא מתפיחים את הכעכים לפני האפייה.
מוסיפים כפית גדושה של גרגרי מחלב כתושים דק (להשיג בחנויות התבלינים) יחד עם המלח.