מתכון

כרובית אפויה בתנור ברוטב שום ולימון

גרסה פריכה במיוחד למנת כרובית בתנור, עם רוטב חרדלי שהופך אותה למעדן. מושלם כתוספת או לארוחת ערב קלה

61,178 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
כרובית אפויה בתנור ברוטב שום ולימון. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
כרובית אפויה בתנור ברוטב שום ולימון. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מניחים את פרחי הכרובית בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מטפטפים מעל מעט שמן זית, מוסיפים שיני שום חבוטות קלות אך לא קלופות, מפזרים מלח גס ואופים כ-20 דקות. מדי פעם מערבבים, עד שהכרובית נחרכת מעט מכל צדדיה אך נשארת פריכה.

3

מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים מחצית מכמות השום האפוי.

4

לפני ההגשה מערבבים את הרוטב עם פרחי הכרובית.

גיוון: במקום כרובית גדולה אחת אפשר להשתמש ב-2 קטנות.