מתכון

כרובית שלמה אפויה ביוגורט

מתכון מעולה של שי לי ליפא לכרובית שלמה בתנור. ויש גם טוויסט

65,977 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
כרובית שלמה אפויה ביוגורט. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כרובית שלמה אפויה ביוגורט. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מתבלים את הכרובית בסגנון הודי: מחליפים את התבלינים שבמתכון בכפית כורכום, 1/2 כפית אבקת קארי חריפה, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון, 1/4 כפית כמון טחון ו-1/4 כפית גראם מסאלה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה ומשהים כ-10 דקות למיזוג טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.

3

בינתיים מרתיחים כמות גדולה של מי מלח בסיר גדול וחולטים כרובית 8-7 דקות עד שהיא מתחילה להתרכך. מעבירים למסננת ומצננים כ-15 דקות.

4

מתבלים את הכרובית במלח ופלפל בנדיבות (חשוב לתבל את הכרובית היטב) ומניחים אותה הפוכה בתבנית כשהגבעולים כלפי מעלה.

5

יוצקים מחצית מהרוטב לתוך הכרובית כדי שהוא יחלחל בין הפרחים, הופכים ומורחים עליה את שאר הרוטב.

6

אופים כ-45 דקות עד שהכרובית זהובה. מדי 10 דקות משקים את הכרובית ברוטב. מגישים חם.

7

שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.