גיוונים:
ניתן להחליף את השמנת המתוקה בקרם פול ירוק ותרד ב-300 מ"ל מנוזלי הבישול של הפול ו-5 כפות שמן זית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
להגשה:
לקרם פול ירוק ותרד:
לרוטב ז'ו עוף:
אופן ההכנה
1
מניחים כרעיים על משטח העבודה, מכסים בניילון ומשטחים מעט בעזרת פטיש שניצלים כדי שיהיה נוח למלא. ממליחים.
מכינים את המלית:
2
מטגנים בצל בשמן זית כ-6-5 דקות על להבה בינונית להזהבה. מדי פעם מערבבים. מעבירים לקערה ומצננים.
3
מערבבים את הבצל עם יתר חומרי המלית.
ממלאים, מבשלים וצולים:
4
פורשים על משטח העבודה 3 יריעות ניילון נצמד קצת גדולות יותר מנתחי הכרעיים. מניחים את הכרעיים על הניילון כשהעור כלפי מטה. במרכז כל נתח מסדרים 4-3 כפות מלית בשורה גבוהה ורחבה. מרימים את שולי הניילון ומגלגלים את הנתחים לגלילים. סוגרים לצורת סוכרייה ועוטפים ברדיד אלומיניום.
5
ממלאים סיר קטן במים עד כ-3/4 גובהו, מוסיפים את גלילות העוף ומבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית-נמוכה. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
6
מוציאים את הגלילות מהמים, מסירים את המעטפת ומעבירים לתבנית. צולים בתנור כ-20 דקות להשחמה.
מקפיצים ירוקים ומגישים:
7
מבשלים פול בשפע מים רותחים כ-25 דקות לריכוך. מצננים וקולפים את הקליפה השקופה.
8
מעבירים את הפול למחבת ומוסיפים שמן זית, עלי תרד ואפונה. מקפיצים 3-2 דקות על להבה גבוהה ומתבלים במלח.
מכינים קרם פול ירוק ותרד:
9
מפרידים פול מהתרמילים ומבשלים בשפע מים רותחים כ-25 דקות לריכוך. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול. מסננים היטב ומעבירים למעבד מזון. חולטים תרד כ-2 דקות בשפע מים רותחים. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול, מסננים ומוסיפים למעבד המזון. מוסיפים גם שמנת מתוקה וטוחנים לקרם חלק. מסננים ומעבירים לשקית זילוף.
מכינים רוטב ז'ו עוף:
10
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים כנפי עוף בתבנית וצולים 40 דקות להשחמה.
11
בינתיים מחממים שמן בסיר רחב וצורבים את הירקות לא כולל העגבניות! על להבה בינונית גבוהה 7-5 דקות להזהבה.
12
מוסיפים את הכנפיים לסיר ומערבבים. יוצקים יין לבן ומביאים לרתיחה. מבשלים 4-3 דקות.
13
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים עגבניות ומבשלים שעה וחצי על להבה בינונית ללא כיסוי. מסננים (נפטרים מהירקות והכנפיים) ומחזירים את הנוזלים לסיר. מבשלים כשעה וחצי על להבה בינונית-נמוכה עד שכ-90% מהנוזל מצטמצמים. מסירים מהאש, מוסיפים חומץ, מערבבים ומסננים.
להגשה:
14
מניחים בכל צלחת פול, תרד ואפונה מוקפצים. פורסים את רולדות העוף לפרוסות בעובי 4-3 ס"מ ומניחים מעל הירקות. מזלפים בצלחת מעט מהקרם פול ירוק ותרד ומעל הכל מזלפים את הז'ו עוף.