מתכון

כרעיים ממולאות בפירות מיובשים וטלה

פסח זה הזמן להשקיע במטבח במנה עיקרית למרכז השולחן של עוף ממולא בבשר טלה ופירות יבשים

3,030 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2016
כרעיים ממולאות בפירות יבשים וטלה. צילום: דניאל לילה
כרעיים ממולאות בפירות יבשים וטלה. צילום: דניאל לילה

גיוונים:

ניתן להחליף את השמנת המתוקה בקרם פול ירוק ותרד ב-300 מ"ל מנוזלי הבישול של הפול ו-5 כפות שמן זית.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

להגשה:

לקרם פול ירוק ותרד:

לרוטב ז'ו עוף:

אופן ההכנה

1

מניחים כרעיים על משטח העבודה, מכסים בניילון ומשטחים מעט בעזרת פטיש שניצלים כדי שיהיה נוח למלא. ממליחים.

מכינים את המלית:

2

מטגנים בצל בשמן זית כ-6-5 דקות על להבה בינונית להזהבה. מדי פעם מערבבים. מעבירים לקערה ומצננים.

3

מערבבים את הבצל עם יתר חומרי המלית.

ממלאים, מבשלים וצולים:

4

פורשים על משטח העבודה 3 יריעות ניילון נצמד קצת גדולות יותר מנתחי הכרעיים. מניחים את הכרעיים על הניילון כשהעור כלפי מטה. במרכז כל נתח מסדרים 4-3 כפות מלית בשורה גבוהה ורחבה. מרימים את שולי הניילון ומגלגלים את הנתחים לגלילים. סוגרים לצורת סוכרייה ועוטפים ברדיד אלומיניום.

5

ממלאים סיר קטן במים עד כ-3/4 גובהו, מוסיפים את גלילות העוף ומבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית-נמוכה. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

6

מוציאים את הגלילות מהמים, מסירים את המעטפת ומעבירים לתבנית. צולים בתנור כ-20 דקות להשחמה.

מקפיצים ירוקים ומגישים:

7

מבשלים פול בשפע מים רותחים כ-25 דקות לריכוך. מצננים וקולפים את הקליפה השקופה.

8

מעבירים את הפול למחבת ומוסיפים שמן זית, עלי תרד ואפונה. מקפיצים 3-2 דקות על להבה גבוהה ומתבלים במלח.

מכינים קרם פול ירוק ותרד:

9

מפרידים פול מהתרמילים ומבשלים בשפע מים רותחים כ-25 דקות לריכוך. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול. מסננים היטב ומעבירים למעבד מזון. חולטים תרד כ-2 דקות בשפע מים רותחים. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול, מסננים ומוסיפים למעבד המזון. מוסיפים גם שמנת מתוקה וטוחנים לקרם חלק. מסננים ומעבירים לשקית זילוף.

מכינים רוטב ז'ו עוף:

10

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים כנפי עוף בתבנית וצולים 40 דקות להשחמה.

11

בינתיים מחממים שמן בסיר רחב וצורבים את הירקות לא כולל העגבניות! על להבה בינונית גבוהה 7-5 דקות להזהבה.

12

מוסיפים את הכנפיים לסיר ומערבבים. יוצקים יין לבן ומביאים לרתיחה. מבשלים 4-3 דקות.

13

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים עגבניות ומבשלים שעה וחצי על להבה בינונית ללא כיסוי. מסננים (נפטרים מהירקות והכנפיים) ומחזירים את הנוזלים לסיר. מבשלים כשעה וחצי על להבה בינונית-נמוכה עד שכ-90% מהנוזל מצטמצמים. מסירים מהאש, מוסיפים חומץ, מערבבים ומסננים.

להגשה:

14

מניחים בכל צלחת פול, תרד ואפונה מוקפצים. פורסים את רולדות העוף לפרוסות בעובי 4-3 ס"מ ומניחים מעל הירקות. מזלפים בצלחת מעט מהקרם פול ירוק ותרד ומעל הכל מזלפים את הז'ו עוף.