מתכון

לאקסה צמחוני

מרק-ארוחה מהמטבח המלזי, שמשלב טעמים סינים והודיים

13,389 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
לאקסה צמחוני. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
לאקסה צמחוני. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

קודם קולים חמאת בוטנים והמון תבלינים ואחר כך מוסיפים חלב קוקוס, נודלס ופטריות יער בשרניות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתוספות המרק:

למחית הלאקסה:

למרק:

אופן ההכנה

מכינים את התוספות

1

מרתיחים מים בסיר גדול וחולטים אטריות שעועית כחצי דקה עד שהן מתרככות. מעבירים לקערה עם מי קרח. מוציאים מהמים ומעבירים לקערה.

2

באותו הסיר חולטים נבטים חצי דקה, מעבירים לקערת מי הקרח ומוציאים לצלוחית. שומרים 2 כוסות ממי הבישול.

3

עורכים את שאר התוספות בצלחת גדולה.

מכינים את מחית הלאקסה

4

מעבדים את כל החומרים במעבד מזון למשחה. מטגנים במחבת על להבה בינונית כ-10 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהמחית זהובה וסמיכה.

מכינים את המרק

5

מערבבים את מחית הלאקסה בסיר עם מי הבישול ששמרנו ושאר חומרי המרק. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים ללא מכסה בבעבוע עדין 5 דקות. מתקנים תיבול.

מגישים

6

מחלקים אטריות ונבטים בין הצלחות, מוזגים את הלאקסה ומקשטים בגפרורי מלפפון, עלי טרגון ופטריות אנוקי.

גיוונים:
• מחליפים את פטריות היער בפרוסות טופו מטוגנות.
• מחליפים את פטריות האנוקי בבוטנים קצוצים.