מתכון

לבבות נוטלה מבצק עלים

יש להםשלל שמות. רובם כוללים אוזניים של חיות, ודי מוציאים את התיאבון. אנחנו נקרא להם לבבות

17,277 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2017
לבבות נוטלה. צילום: דניאל לילה | סגנון: קרין גורן, דניאל לילה
לבבות נוטלה. צילום: דניאל לילה | סגנון: קרין גורן, דניאל לילה

יש להם כל מיני שמות. רובם כוללים אוזניים של חיות, ודי מוציאים את התיאבון. אנחנו נקרא להם לבבות, ונמצא אותם בנוטלה. ויש עוד אפשרויות – ראו הצעות בגיוונים למתכון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

פורסים את הבצק על משטח עבודה, וחותכים ל-2 מלבנים שווים לאורך.

3

מורחים כל מלבן בנוטלה. מגלגלים לרולדה משני הצדדים, עד שהם נפגשים באמצע. מקפיאים כחצי שעה עד שהרולדות מתקשות.

4

פורסים לעוגיות בעובי 1 ס"מ. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומפזרים סוכר מלמעלה.

5

אופים כ- 25 דקות, עד להזהבה.

גיוונים:

  • לציפוי פריך ומבריק: מורחים את הרולדות (לאחר ההקפאה) בביצה טרופה ומגלגלים בסוכר. פורסים ואופים באותו אופן.
  • לעוגיות עדינות יותר: פורסים את הרולדות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. אופים ב-190 מעלות כ-15 דקות בלבד.

לפי אותה שיטה מכינים:

  • לבבות סוכר: משמיטים את הנוטלה. מפזרים על כל מלבן בצק 1/2 כוס סוכר. אפשר לערבב את הסוכר עם כפית קינמון. מעצבים ואופים באותו אופן.
  • לבבות קשקבל וזיתים: מברישים את הבצק בשמן זית ומפרזים זיתים קצוצים וגבינת פרמזן מגוררת. מגלגלים, חותכים ואופים באותו אופן. מברישים את המאפים החמים בשמן זית.
  • ספירלות פסטו, עגבניות מיובשות ופרמזן: מורחים את הבצק בפסטו ומפזרים עגבניות מיובשות קצוצות גס וגבינת פרמזן מגוררת. מגלגלים לרולדה. חותכים ואופים באותו אופן.