מתכון

לביבות דלעת של אורלי פלאי-ברונשטיין

אפיית הדלעת (לעומת בישול) מייבשת את הנוזלים שבה, מה שיצריך אחר כך פחות קמח לגיבוש התערובת

5,325 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
לביבות דלעת. צילום: דן לב, סגנון: אוריה גבע
לביבות דלעת. צילום: דן לב, סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מניחים את הדלעת בתבנית ואופים כשעה עד לריכוך ללא השחמה. מצננים.

3

מועכים את הדלעת ומערבבים עם פרמזן, קמח ותבלינים לקבלת מעין בצק (כמו של ניוקי). אם יש צורך, מוסיפים עוד קמח.

4

יוצרים מהבצק גליל בקוטר 5 ס”מ ופורסים ללביבות בעובי 2-1 ס”מ. אם הלביבות דביקות מדי, מקמחים ומנערים.

5

מחממים מחבת נון-סטיק עם חמאה, שמן וגבעול מרווה ומזהיבים את הלביבות 3-2 דקות מכל צד. מוציאים את הגבעול לפני שנחרך.

6

מגישים את הלביבות עם שמנת חמוצה או יוגורט.

על הדרך: דלעת צלויה ב-5 טעמים

דלעת צלויה בתנור היא מעדן אמיתי, שקשה למצוא לו מתחרים (טוב, אולי תפוחי אדמה). קולפים (אם רוצים), חותכים לגודל אחיד ומשחקים עם הטמפ’ לפי הצורך. אם הדלעת משחימה מהר מדי – מכסים, ואם צריך – מעלים את הטמפ’. הנה כמה אפשרויות תיבול שאנחנו מחבבים במיוחד:

  1. יוצקים על קוביות הדלעת שמן זית ומפזרים מלח גס וזרעי כמון כתושים קלות.
  2. יוצקים על הדלעת מירין וסויה ביחס של 1:1. כשמוציאים את הדלעת מהתנור, מפזרים מעט שמן שומשום קלוי.
  3. יוצקים על קוביות הדלעת חמאה מומסת עם כמה עלי מרווה ומתבלים במלח גס.
  4. יוצקים שמן זית מתובל בראס אל-חנות, מלח ופלפל.
  5. יוצקים על קוביות הדלעת שמן זית, מפזרים סוכר חום ופרוסות של פלפל צ’יפוטלה, שיפקה או פלפל חריף כבוש אחר.