מתכון

לביבות פתיתים עם ירקות

קציצות צמחוניות שמכילות שפע של ירקות ואת המרכיב שכולם אוהבים - פתיתים

31,816 בשלנים התעניינו במתכון זה
לביבות פתיתים עם ירקות. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
לביבות פתיתים עם ירקות. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

ילדים אוהבים לביבות ואנחנו אוהבים שהם אוכלים ירקות. הלביבות האלה מכילות שפע של ירקות טריים ופתיתים פלוס ירקות, ואפשר לטגן אותן במחבת מצופה עם מעט שמן או לאפות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

אופן ההכנה

1

מגררים בצל, גזר וקישוא על פומפייה או במעבד מזון עם דסקית מתאימה. סוחטים את עודפי הנוזלים בשתי ידיים ומעבירים לקערה.

2

מוסיפים פתיתים מבושלים, ביצים, פירורי לחם, מלח ופלפל ומערבבים.

3

מחממים מחבת טפלון עם 2 כפות שמן. יוצרים קציצות בידיים רטובות או מניחים כף תערובת במחבת ומטגנים כ-2 דקות מכל צד. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם או בטמפ’ החדר.

4

אם מחליטים לאפות, מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתיזים ספריי שמן מעל ואופים 20-15 דקות להזהבה.