החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי:
לטיגון:
אופן ההכנה
1
מועכים שעועית במזלג, מוסיפים את יתר חומרי הקציצות ומערבבים. מתקנים תיבול.
2
מעצבים קציצות עגולות ופחוסות בקוטר 7-6 ס”מ, טובלים בביצה ואחר כך בפירורי לחם.
3
מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן ומטגנים את הקציצות 2 דקות מכל צד עד שמזהיבות. מעבירים לנייר סופג.
4
מגישים חם או בטמפ’ החדר עם סלסה של עגבניות מתובלות בשום.
מבשלים בסיר עם הרבה מים ובלי מלח במשך שעה-שעה וחצי עד לריכוך מלא.
קיצור דרך מבשלים בסיר לחץ כ-30 דקות.
מסננים, מצננים ואורזים בשקיות זיפ-לוק או בקופסאות אטומות. מומלץ להקפיא בכמויות של -1½1 כוסות, כדי שתוכלו להפשיר בדיוק את הכמות הרצויה לכם.
מבשלים מהקפאה אם מוסיפים את השעועית לתבשיל ישר מהמקפיא – מוסיפים 5 דקות לזמן הבישול.