מתכון

לביבות תירס ועוף

תקראו להן לביבות, תקראו להן קציצות - העיקר הוא שזו מנה סופר-פשוטה להכנה, שהילדים ישמחו לטרוף

9,281 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
לביבות תירס ועוף. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
לביבות תירס ועוף. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

כללים לטיגון לביבות

אפשר במחבת ואפשר בשמן עמוק – כשהטמפרטורה נכונה, השמן לא חודר פנימה. מתקבלת לביבה פחות שמנונית ממה שהייתם מדמיינים לעצמכם.

שיטה א’ – טיגון רדוד מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן.

שיטה ב’ – טיגון עמוק מחממים שמן במטגנת חשמלית ל-170 מעלות. אם אין, משתמשים בסיר או בווק -כלי נפלא לטיגון עמוק.

מבחן הטמפרטורה: מכניסים בלילה או פרוסת ירק ובודקים. אם הבעבוע עז – מנמיכים; בעבוע חלש – ממתינים עוד דקה לחימום.

שמן נקי במהלך הטיגון נוצרים הרבה משקעים, וחשוב לסלק אותם בעזרת כף מחוררת או מסננת עשויה מתכת.

בתום הטיגון מוציאים את הלביבות מהשמן, ומעבירים לנייר שיספוג את עודפי השומן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את החומרים ומניחים במקרר לחצי שעה.

2

מחממים מחבת עם מעט שמן. יוצרים לביבות ומטגנים להזהבה משני הצדדים (מומלץ לטגן על להבה בינונית נמוכה על מנת שהבשר יתבשל היטב). מניחים על נייר סופג.