מגישים מיד או שומרים בתנור, כדי להבטיח שהלביבות יישארו חמות ופריכות. השהיה בתנור יכולה להציל לביבות שהשחימו מהר מדי אך אינן עשויות בפנים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מגררים תפוחי אדמה במעבד מזון או על פומפייה, מניחים במסננת מרופדת בחיתול וסוחטים היטב.
2
מניחים את המסננת מעל קערה ל-30 דקות כדי ששאר הנוזלים יתנקזו. שופכים את המים הצלולים אך משאירים את המשקע הלבן והעמילני. אליו מוסיפים ביצים, קמח ותבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את תפוחי האדמה המגוררים ומערבבים שוב.
3
מחממים מחבת מצופה עם מעט שמן ומטגנים לביבות בנפח של כף גדושה על להבה בינונית-נמוכה 2 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות יפה.
4
מעבירים לנייר סופג ומגישים מייד או שומרים חם ופריך בתנור חם.
שדרוגים:
• מוסיפים לתערובת בצל מגורר סחוט היטב.
• מוסיפים לתערובת 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים.