מתכון

לזניה בולונז של פיאצה רוסטיקו

שכבות של תבשיל בשר עשיר מונחות על פרוסות דפי לזניה יחד עם בשאמל קרמי

19,075 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2017
לזניה בולונז . צילום: דניאל לילה
לזניה בולונז . צילום: דניאל לילה

קלאסיקה מהמטבח האיטלקי. את הראגו טעים להגיש גם עם פסטה רגילה, אבל כאשר הוא מצטרף לבשאמל שמנתי ונארז בין דפי לזניה (עם ריפוד של גבינות) התוצאה היא אחת המנות המפנקות ביותר שאפשר לעלות על הדעת.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב בשאמל:

לראגו בולונז:

אופן ההכנה

מכינים רוטב בשאמל:

1

ממיסים בסיר קטן חמאה על להבה בינונית. מוסיפים קמח ומערבבים כ-2 דקות בעזרת מטרפה. מוסיפים את שאר החומרים בבת אחת ומערבבים עד להסמכה. מצננים. שומרים במקרר עד יומיים.

מכינים ראגו בולונז:

2

מחממים שמן זית בסיר על להבה בינונית. מוסיפים ירקות ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים בשר טחון ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו והופך פירורי.

3

מוסיפים לסיר יין ומבשלים 10 דקות עד שהוא מתאדה. מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4

מוסיפים לסיר עלי דפנה ותבלינים ומבשלים על להבה בינונית במצב של בעבוע עדין כשעה. מתקנים תיבול, מסירים מהלהבה ומצננים. שומרים במקרר עד יומיים.

מרכיבים ואופים:

5

מחממים תנור ל-250 מעלות.

6

משמנים מעט את התבנית עם תרסיס שמן. מניחים דפי לזניה בחפיפה ויוצקים מעל 1/3 מכמות הבולונז. בעזרת כף יוצקים מעל כ-50 גרם מרוטב הבשאמל. מפזרים באופן אחיד חופן של גבינת מוצרלה. חוזרים על הפעולות עוד פעמיים ליצירת 3 שכבות ומסיימים בשכבה של עלי לזניה.

7

מורחים על השכבה העליונה שכבה נדיבה של בשאמל (כ-150 גרם) ומעל מפזרים גבינת פרמזן מגוררת. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום.

8

אופים כ-30 דקות, מסירים את נייר האלומיניום ואופים כ-15 דקות נוספות. מצננים ומעבירים למקרר למשך הלילה להתייצבות. חותכים לריבועים. מחממים בתנור חם ומגישים.