מתכון

לזניה חצילים

התשובה האיטלקית המוחצת לפשטידה: שילוב מנצח של חצילים ועגבניות עם תערובת גבינות מפנקת במיוחד

39,879 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2016
לזניה חצילים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
לזניה חצילים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

להכנת המנה הצטיידו בתבנית בגודל 20X35 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחצילים

לרוטב

למלית הגבינות

לשימון התבנית

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

מכינים את החצילים:

2

מניחים פרוסות חצילים בתבניות, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

3

אופים כ-20 דקות עד שהחצילים מתחילים להתרכך. אין צורך להזהיב את החצילים — זה יקרה במהלך האפייה של הלזניה. מוציאים את החצילים מהתנור אך משאירים אותו פועל.

מכינים את הרוטב:

4

מערבבים את כל החומרים בקערה ומתקנים תיבול.

מרכיבים ואופים:

5

משמנים תבנית בגודל 20×35 ס"מ ומסדרים בה 4 עלי לזניה כך שיכסו את כל שטח התחתית (שוברים עלה או שניים אם יש צורך). יוצקים שליש מכמות הרוטב ומפזרים שליש מכמות הריקוטה ושליש מכמות הגרנה פדנו. מסדרים מעל שכבה של חצילים ומעליה שליש ממטבעות העיזים.

6

מניחים שכבה שניה של עלי לזניה, רוטב, ריקוטה, גרנה פדנו, חצילים וגבינת עזים. חוזרים על הפעולות ליצירת שכבה שלישית ומפזרים מעל צנוברים. מכסים ברדיד אלומיניום.

7

אופים 25 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 25 דקות להזהבה.

8

משהים כ-10 דקות, חותכים למנות ומגישים. אם לא מגישים מיד, מכסים ושומרים עד 3 ימים במקרר. לפני ההגשה מחממים 15 דקות בתנור חם.