מתכון

לזניה כתומה עם דלעת, בטטה וגזר

מתחילים עם בשאמל גזר, שצובע את כל המאפה בצבע כתום עז

11,435 בשלנים התעניינו במתכון זה
לזניה כתומה עם דלעת, בטטה וגזר. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
לזניה כתומה עם דלעת, בטטה וגזר. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבשאמל גזר:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מתחילים להכין את המרכיבים

2

מסדרים פרוסות דלעת ובטטה בתבנית, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח, פלפל ותימין.

3

אופים 20 דקות עד שרך וזהוב.

בינתיים מכינים בשאמל

4

ממיסים חמאה בסיר בינוני. מוסיפים קמח ומערבבים בכף עץ לקבלת רביכה. יוצקים חלב לפתיחת הרביכה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מבשלים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שמסמיך ומתקבל מרקם קרמי.

5

מערבבים פנימה גזר מעוך ומתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט, שום ופרמזן. שומרים 1/4 מן הכמות לציפוי הלזניה.

6

מורידים את טמפ’ התנור ל-180 מעלות.

מרכיבים ואופים

7

מורחים מעט בשאמל בתחתית תבנית נקיה ומסדרים שכבות: עלי לזניה, פרוסות דלעת ובטטה, גבינת עיזים, בשאמל וכך הלאה. מסיימים בעלי לזניה ויוצקים מעל את הבשאמל ששמרנו. מפזרים פרמזן.

8

אופים 45-40 דקות עד שזהוב ומבעבע. ממתינים 5 דקות לפחות לפני שחותכים.

באותה שיטה מכינים
לזניה חצילים: מחליפים את הדלעת והבטטה בפרוסות מ-2 חצילים ואת מחית הגזר – בכוס חציל קלוי טבעי.

גיוונים:
במקום גבינת עיזים רכה אפשר להשתמש בגבינה עיראקית פרוסה דק.
אם אין חלב עיזים אפשר להחליף לחלב רגיל.