החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבשאמל גזר:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מתחילים להכין את המרכיבים
2
מסדרים פרוסות דלעת ובטטה בתבנית, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח, פלפל ותימין.
3
אופים 20 דקות עד שרך וזהוב.
בינתיים מכינים בשאמל
4
ממיסים חמאה בסיר בינוני. מוסיפים קמח ומערבבים בכף עץ לקבלת רביכה. יוצקים חלב לפתיחת הרביכה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מבשלים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שמסמיך ומתקבל מרקם קרמי.
5
מערבבים פנימה גזר מעוך ומתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט, שום ופרמזן. שומרים 1/4 מן הכמות לציפוי הלזניה.
6
מורידים את טמפ’ התנור ל-180 מעלות.
מרכיבים ואופים
7
מורחים מעט בשאמל בתחתית תבנית נקיה ומסדרים שכבות: עלי לזניה, פרוסות דלעת ובטטה, גבינת עיזים, בשאמל וכך הלאה. מסיימים בעלי לזניה ויוצקים מעל את הבשאמל ששמרנו. מפזרים פרמזן.
8
אופים 45-40 דקות עד שזהוב ומבעבע. ממתינים 5 דקות לפחות לפני שחותכים.
לזניה חצילים: מחליפים את הדלעת והבטטה בפרוסות מ-2 חצילים ואת מחית הגזר – בכוס חציל קלוי טבעי.
גיוונים:
במקום גבינת עיזים רכה אפשר להשתמש בגבינה עיראקית פרוסה דק.
אם אין חלב עיזים אפשר להחליף לחלב רגיל.