מתכון

לחם מיסו

ארז קומרובסקי הסתגר במטבח הפרטי שלו, עם סל מלא מוצרים מבית הטבע ומצב רוח הרפתקני

1,706 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
לחם מיסו. צילום: מיכל רביבו
לחם מיסו. צילום: מיכל רביבו

ב"לחם ארז" עברו לא מכבר לאפייה על טהרת הקמח המלא. אבל האם זה מתאים לאפייה ביתית? ארז קומרובסקי הסתגר במטבח הפרטי שלו, עם סל מלא מוצרים מבית הטבע ומצב רוח הרפתקני. המשימה: לייצר לחמים טעימים, נוחים לאופה הביתי ובריאים בעליל. היש סיבה טובה יותר לאפות לחם בבית?

שימו לב, שבמתכון הזה אין מלח, ראשית כי לא ירדתי לשכנים לבקש, ושנית במיסו יש, אז לא באמת צריך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

לשים את כל חומרי הבצק מלבד אצת נורי כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד. אל תחששו להוסיף מים, אם הבצק נראה לכם קשה מדי. מתפיחים את הבצק כשעתיים בקערה משומנת ומכוסה בניילון.

2

מרדדים את הבצק על משטח למלבן בעובי 1 ס”מ, וחותכים לרצועות רוחב בנות 3-2 ס”מ. מפרידים בין רצועות הבצק, ומניחים על משטח אפייה מקומח. מתפיחים עוד כשעה מכוסה בניילון.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מברישים את רצועות הבצק במים. מפזרים קרעים של אצת נורי מלמעלה, ואופים בתנור כ-25-20 דקות, או עד שהלחמים מוכנים.