מתכון

לחם תירס ויוגורט עם הפתעות

הבונוס בלחם הצהוב והממכר הזה הוא שאין בו טיפת גלוטן

10,426 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
לחם תירס ויוגורט. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
לחם תירס ויוגורט. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

גיוונים:

לחם תירס מתובל: במקום לקמח את התבניות משמנים אותן וזורים עליהן תבלינים – פרג, קצח, שומשום או קימל או עשבי תיבול כמו רוזמרין. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים עליה עוד תבלינים או עשבים.

לחם תירס עם הפתעות: מוסיפים לבלילה גמבה קלויה, זיתים קצוצים, אגוזים, צימוקים וכד'. אל תיסחפו עם הכמות – זו הרי לא עוגה. חצי כוס תספיק בהחלט.

כריכים מלחם תירס:

כריך בשר כבוש/מעושן: מורחים את פרוסות הלחם ברוטב טרטר ומוסיפים בנדיבות פרוסות בשר כבוש או מעושן ופרוסות מלפפון ועגבנייה דקות. מהדקים בקיסם. מגישים עם מלפפון חמוץ.

כריך סנט מור ותאנה: בין שתי פרוסות לחם מניחים פרוסות בעובי זהה של גבינת סנט מור ותאנה גדולה. נסו לקלות מעט את הכריך רק עד שהלחם יקבל מעטה פריך והגבינה תתחמם ותתרכך מעט.

כריך ירקות קלויים ופסטו: מורחים על הפרוסות מעט פסטו ומוסיפים פרוסות של ירקות צלויים (קישואים, חצילים, פלפלים וכו’).

טוסט טאסוס: מגלענים חופן זיתי טאסוס ומניחים אותם על פרוסת לחם. מכסים בפרוסה נדיבה של ברי וקולים בתנור חם עד שהגבינה נמסה מעט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים 2 תבניות (בקמח תירס או בקמח נטול גלוטן).

2

מערבבים ביצים, יוגורט, שמנת, חלב, סוכר חמאה ומלח.

3

מנפים לקערה נפרדת קמח תירס, קמח נטול גלוטן ואבקת אפייה. מעבירים לתערובת הרטובה בבת אחת ומערבבים היטב. יוצקים לתבניות ומשהים 6 דקות. כשהתערובת מתחילה לתפוח מעט מכניסים לתנור.

4

אופים כ-30 דקות עד שהלחם מזהיב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.

5

הלחם נשמר עטוף היטב במקרר עד 4 ימים, ואפשר גם להקפיא אותו. בכל מקרה יש לחמם את הפרוסות בתנור לפני ההגשה.