מתכון

לחמניות שמרים כשרות לפסח

לחמניות כשרות לפסח הן אתגר לא פשוט. כך תאפו בקלות לחמניות במרקם וטעם מצוינים

56,606 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
לחמניות שמרים כשרות לפסח. צילום: שרית גופן | סגנון: ענת לבל
לחמניות שמרים כשרות לפסח. צילום: שרית גופן | סגנון: ענת לבל

 

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

1

שמים תערובת מאפי שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כמה שניות במהירות איטית. מוסיפים חמאה (או מחמאה) ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים ביצים וחלב (או מים) ומערבלים עד שהם נטמעים. מוסיפים מלח ומערבלים עוד כ-6-4 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

2

יוצרים מהבצק כדור בידיים משומנות בחמאה או שמן ניטרלי ומחזירים לקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה.

מעצבים לחמניות, מתפיחים ואופים:

3

יוצרים מהבצק לחמניות בינוניות (בגודל כדורי פינג פונג) ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים ביניהן (אפשר להשתמש בתבנית 12 שקעים משומנת). מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים כ-30 דקות.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואם רוצים מפזרים שומשום.

6

אופים כ-20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות מלמעלה ומלמטה.