מתכון

לחמעג'ון של אונזה

הגרסה של מסעדת אונזה ללהיט הטורקי האהוב

16,443 בשלנים התעניינו במתכון זה
צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו
צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לסלט:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

: שמים את כל החומרים למעט מים ושמן בקערת מיקסר ולשים בעזרת וו לישה כמה שניות לאיחוד החומרים. מוסיפים מים ושמן בהדרגה ולשים 10 דקות עד לקבלת בצק יציב מאוד ולא רך. מכסים את הקערה במגבת לחה ומתפיחים כשעתיים להכפלת הנפח (אפשר להתפיח במקרר למשך הלילה ולהביא לטמפ’ החדר לפני שעובדים איתו).

2

מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים אותו מעט. מחלקים ל-10 כדורים בקוטר 10 ס”מ, מכסים ומניחים בצד ל-10 דקות.

מכינים את המלית:

3

שמים חציל, עשבי תיבול ותבלינים בקערת מעבד מזון ומעבדים לתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים בשר ובצל ומערבבים לתערובת אחידה.

4

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5

משטחים את התערובת בתבנית לשכבה אחידה וצולים 10-5 דקות עד שהבשר משנה את צבעו אך עדיין נשאר עסיסי מאוד. מעבירים את התערובת למסננת ומצננים לטמפ’ החדר.

מרכיבים את המנות ואופים:

6

מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

7

מרדדים את כדורי הבצק על משטח מקומח לעלים בצורת אליפסות באורך 30 ס”מ ועובי 3 מ”מ. מפזרים את המלית על העלים ומשאירים שוליים ברוחב 2 ס”מ לאורך הבצק. סוגרים את שולי הבצק מעל הבשר לצורת סירה (קאנו) ומסדרים את המאפים בתבנית.

8

אופים 15 דקות עד שהמאפים מזהיבים.

להגשה מכינים סלט:

9

מערבבים בקערה בצל, סומאק ופטרוזיליה. מוסיפים שמן זית, מיץ לימון ומלח ומערבבים. מגישים לצד הלחמעג’ון.