מתכון

ליקר דבש לימוני

ליקר דבש חורפי עם רובד לימוני ורענן של לימונים פרסיים, למון גראס ועלי קפיר ליים

2,764 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

ליקר דבש (Mead) הוא משקה חורפי שמאוד מקובל באירופה. כאן אריאל לייזגולד מקרב אותו למחוזות המקומיים, כשהוא מוסיף לו רובד לימוני וסופר רענן של לימונים פרסיים, למון גראס ועלי קפיר ליים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים דבש, סוכר ומים על להבה בינונית-נמוכה ומבשלים רק עד שהסוכר מתמוסס לתוך הנוזל. מסירים מהכיריים. מוסיפים לימונים פרסיים, למון גראס ועלי קפיר ליים ומשהים לשעתיים ועד 6 שעות (ככל שההשריה תהיה ממושכת יותר — כך הטעמים הלימוניים יהיו בולטים יותר).

2

מסננים ומערבבים עם וויסקי. יוצקים לבקבוק עם מכסה תואם. הליקר יישמר במשך זמן רב מאוד בבקבוק אטום. מתאים לקוקטיילים דוגמת קוקטייל קוניאק, הדרים ודבש