מתכון

ליקר דובדבנים ביתי

ליקר מעודן מדובדבנים אמיתיים, שמתאים לערבוב בקוקטיילים, להעשרת עוגות ומאפים מתוקים אחרים

40,580 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
ליקר דובדבנים ביתי. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
ליקר דובדבנים ביתי. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

ההכנה אמנם נמשכת חודשיים, אבל היא פשוטה מאוד, ובסופה תגלו שהסבלנות משתלמת – יהיה לכם ליקר מעודן מדובדבנים אמיתיים, שמתאים לערבוב בקוקטיילים, להעשרת עוגות ומאפים מתוקים אחרים וגם ללגימה מרעננת בערב קיצי מהביל.

לפני שמתחיליםאיך בוחרים דובדבנים?

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסדרים בצנצנת שכבות של דובדבנים וסוכר. מקפידים לסיים בשכבה עבה של סוכר.

2

מכסים בבד גזה או חיתול מוחזקים בגומייה או בחבל, על מנת שגזים שישתחררו בתהליך יצירת האלכוהול יוכלו להשתחרר מהתערובת.

3

מאחסנים במקום חשוך וקריר (אך לא במקרר) במשך כחודש עד שכל הסוכר נמס. מקפידים לנער את הצנצנת מדי כמה ימים.

4

לאחר שכל הסוכר נמס מסננים את התערובת במסננת דקה לבקבוק מעוקר ונקי. מוסיפים וודקה ושומרים במקום חשוך וקריר כחודש נוסף.

5

מעבירים למקפיא ולוגמים קר.

מה עושים עם ליקר דובדבנים?

מכינים קפיריניה דובדבנים: שמים בשייקר הרבה קרח כתוש, כמה עלים של נענע קצוצה, שוט (50 מ”ל) ליקר דובדבנים וכמה דובדבנים טריים ומערבבים. מעבירים לכוס היי בול ומסיימים במי טוניק או סודה.