כדי להכין ליקר לימונים ביתי דרושה סבלנות, ובדיוק בגלל זה הכי כיף לקבל ליקר כזה במתנה. שימו לב: בשבועיים הראשונים צריך לנער את הבקבוק כל יום כדי להמס את הסוכר. לכן כשאתם נותנים את הבקבוק במתנה, כדאי לעשות זאת לאחר שלב הניעור היומיומי – ולציין על הבקבוק מתי הוא יהיה מוכן לשתייה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
קולפים לימונים ושמים את הקליפות בבקבוק.
2
סוחטים את הלימונים, מסננים את המיץ ויוצקים לבקבוק. מוסיפים וודקה וסוכר, סוגרים ושומרים במקום קריר ומוצל. בשבועיים הראשונים מנערים את הבקבוק מדי יום עד שהסוכר נמס.
3
לאחר חודשיים הליקר מוכן לשתייה. רצוי להקפיא לפני השימוש (הליקר יישמר במקפיא עד שנה).
החלטתם לתת ליקר לימונים כמתנה? הוסיפו על הבקבוק פתקית עם מיני-מתכון למקבלי המתנה: “כשמסיימים את הבקבוק שומרים את הקליפות. מחממים תנור ל-70 מעלות ומייבשים את הקליפות כ-3 שעות עד שהן יבשות לגמרי. מעבירים למעבד מזון, טוחנים עם 2 כוסות סוכר ומרוויחים סוכר לימוני.”