מתכון

מאפה בטטה, תרד וגבינת עיזים

מקלעת של בצק עלים במילוי קוביות בטטה צלויות, תרד טרי וגבינת עיזים נמסה

28,749 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
מאפה בטטה, תרד וגבינת עיזים. צילום: דניה וינר | סגנון: רותם ניר
מאפה בטטה, תרד וגבינת עיזים. צילום: דניה וינר | סגנון: רותם ניר

מקלעת של בצק עלים במילוי קוביות בטטה צלויות, תרד טרי וגבינת עיזים נמסה. מלאכת הקליעה רק נראית קשה, אבל אם קיפלתם בחייכם חולצה, לא תתקשו מול האתגר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן ומקפיצים קוביות בטטה כ-5 דקות עד להזהבה. ממליחים, מפלפלים ומכבים את הלהבה. מצננים 10 דקות.

2

מוסיפים עלי תרד וקוביות גבינה ומערבבים.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן

4

ממלאים את הבצק ואופים בגודל 40X25 ס”מ. מסמנים בעדינות עם הסכין (בלי לחרוץ) שני פסי אורך, המחלקים את המלבן ל-3 מלבנים צרים. חותכים את שני המלבנים החיצוניים לרצועות אלכסוניות ברוחב ½1 ס”מ (כמו בתמונה). מסירים את הרצועה העליונה והתחתונה בכל צד.

5

מניחים את המלית לאורך המלבן המרכזי, ומקפלים את לשוניות הבצק העליונה והתחתונה על המלית. מקפלים את הרצועות הימנית והשמאלית בצורת קליעה עד שמסיימים. טורפים את החלמון עם כפית מים. מורחים בחלמון.

6

אופים כ-30 דקות, עד שהמאפה שחום.