מתכון

מאפה פולנטה עם גבינות וירקות

מאפה טעים וחגיגי שמתאים גם למי שנמנע מגלוטן

19,483 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאפה פולנטה עם גבינות וירקות. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מאפה פולנטה עם גבינות וירקות. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הרגישים לגלוטן נאלצים לוותר על רוב הפינוקים של שולחן השבועות – הבורקס, הפשטידות ואפילו הפסטות הן מחוץ לתחום. המאפה הזה, המבוסס על פולנטה (קמח תירס), יעלה חיוך רחב על פניהם אבל גם על כל השאר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת הגבינות

להקפצה

לירקות

אופן ההכנה

מכינים את הפולנטה:

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית.

2

מביאים חלב לרתיחה בסיר רחב. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים קמח תירס ומערבבים 3-2 דקות על להבה בינונית. מוסיפים חמאה ופרמזן ומערבבים עוד דקה להטמעה.

3

מעבירים את הפולנטה לתבנית משומנת, משטחים ומעצבים בעזרת כף יד, כך שתיווצר שכבה אחידה ויפה בתחתית ובשוליים.

4

אופים כ-15 דקות עד שהפולנטה מתייצבת ומשחימה בקצוות. עד שלב זה אפשר להכין מראש, לעטוף ולשמור במקרר.

מכינים את תערובת הגבינות:

5

מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

מכינים את הירקות:

6

מחממים מחבת גדולה עם שמן זית ותימין ומקפיצים ברוקולי ובצל עם מלח ופלפל 3 דקות לריכוך.

בסמוך להגשה מרכיבים ואופים:

7

מחממים תנור ל-220 מעלות.

8

מורחים את תערובת הגבינות על שכבת הפולנטה ומסדרים עליה את הירקות המוקפצים. מוסיפים עגבניות שרי וזיתים. מגלפים שבבי פרמזן בעזרת קולפן ומפזרים על הירקות.

9

אופים 15-12 דקות עד להזהבה. ממתינים כ-10 דקות ופורסים למנות. המאפה מתפרק מעט בעת הפריסה.