מתכון

מאפה פילו עם פטריות יער וגבינת עיזים

מאפה מרשים מדפי פילו מוכנים ומלית פשוטה. את פטריות היער אפשר להחליף גם בשמפיניון, פורטבלו או כל סוג שאוהבים

7,049 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
מאפה פילו עם פטריות יער וגבינת עיזים. צילום: שרית גופן
מאפה פילו עם פטריות יער וגבינת עיזים. צילום: שרית גופן

מאפה מרשים וטעים מדפי פילו מוכנים ומלית פשוטה. את פטריות היער אפשר להחליף גם בשמפיניון, פורטבלו או כל סוג פטריות אחר שאוהבים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

אופים פטריות יער במשך כ-3 דקות, עד שהן מגירות נוזלים. מניחים במסננת ומצננים.

3

מורידים את טמפ' התנור ל-170 מעלות ומשמנים כל קוקוט בשמן זית. מניחים בתחתית כל קוקוט דף פילו ומורחים אותו בשמן.

מכינית את המלית:

4

מערבבים את הפטריות עם גבינת עיזים בצל ירוק והשום. מוסיפים 2-1 כפות שמן זית ומתבלים במלח.

ממלאים ואופים:

5

ממלאים כל קוקוט בתערובת הגבינה ודוחסים מעט. סוגרים את דף הפילו למעלה בחצי סיבוב (כמו עטיפת סוכריה). מזלפים למעלה מעט שמן זית ואופים 20-15 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.

6

מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מחלצים מהקוקוטים ומגישים.