לא תאמינו אבל זה כשר לפסח!
השנה "אסם" הכינה לכם מתנת חג מיוחדת: "תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח": מוצר מהפכני ויחיד במינו, שמאפשר להכין מגוון מאפי שמרים מתוקים ומלוחים – החל בעוגת קראנץ ועד פיצה – בגרסה כשרה לפסח ובלי לוותר על הטעם ועל המרקם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה
מכינים את המלית:
1
מחממים מחבת יבשה על להבה בינונית וקולים צנוברים עם פפריקה להזהבה. מצננים.
2
מחממים שמן זית במחבת נקייה ומטגנים בצל לשקיפות. מוציאים בכף מחוררת.
3
מוסיפים את הבשר למחבת ומטגנים תוך כדי פירור במזלג עד שהוא משנה את צבעו. מחזירים את הבצל, מערבבים ומטגנים 2 דקות. מתבלים במלח, פלפל, רוטב בסיס ותימין ומערבבים.
4
מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים פירות מיובשים ואת הצנוברים הקלויים ומערבבים. מקררים היטב.
בזמן שהמלית מתקררת מכינים את הבצק ומתפיחים:
5
שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ-5 דקות לקבלת בצק נוח לעבודה ונעים למגע.
6
מכסים ושומרים במקום חמים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
ממלאים, מתפיחים שוב ואופים:
7
מניחים את הבצק על משטח מקומח בקורנפלור ומרדדים למלבן באורך 30 ס"מ ועובי 1/2 ס"מ. מסדרים את המלבן כך שהצד הרחב פונה אלינו. מסדרים את המלית לאורך השליש התחתון של הבצק בצד שקרוב אלינו. חורצים חריצים עם סכין חדה בחלק החשוף של הבצק במרווחים של 4 ס"מ בלי להגיע לשוליים. מגלגלים את הבצק לרולדה וסוגרים לעיגול.
8
משמנים תבנית בקוטר 26" עם חור במרכז (סיר פלא) ומניחים את המאפה בתוך התבנית. מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
9
מחממים תנור ל-180 מעלות.
10
מברישים את החלק העליון של הבצק בחלמון מעורבב עם מים ומפזרים שומשום.
11
אופים 35-30 דקות עד שפני המאפה מזהיבים יפה. 10 דקות לפני תום האפייה מורידים את התבנית לחלק התחתון של התנור.
12
רצוי להגיש חם. אם מכינים מראש, מקצרים את משך האפייה בכ-10 דקות ומשלימים את האפייה לפני ההגשה.