מתכון

מאפה "תלושותי" שום וגאודה

מאפה השמרים הזה הולך להיות מסמר הארוחה בזכות המראה המיוחד והריח שעולה ממנו

48,794 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאפה "תלושותי" שום וגאודה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מאפה "תלושותי" שום וגאודה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
  • 2 מאפים בתבניות אינגליש קייק או בתבניות טבעתיות בקוטר 18 ס"מ
  • 3 שעות
  • קל
  • כשר
  • אפייה

באנגלית קוראים לו Pull Apart Bread והוא מורכב ממעטפות בצק ממולאות בקונפי שום וגבינה פיקנטית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לפיזור והברשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

לשים קמח שמרים, סוכר, חלב וביצים במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה לקבלת בצק. מוסיפים מלח ולשים 5 דקות. מוסיפים קוביות חמאה בהדרגה עד שהן נטמעות בבצק וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות במהירות גבוהה עד שהבצק מתנתק מהדפנות. מתקבל בצק רך מאוד. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים לכדור. מניחים בקערה מקומחת, מכסים ומעבירים למקרר לשעה וחצי.

מכינים את המלית:

2

מחממים שמן זית וחמאה בסיר קטן ומאדים שיני שום כדקה וחצי על להבה נמוכה (בזהירות, שלא ייחרכו). מוסיפים חומץ, מלח, פלפל ותימין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות עד ששיני השום רכות. מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שמתקבל נוזל צמיגי. מוציאים את ענפי התימין, מוסיפים דבש וטוחנים בעזרת מוט ריסוק או במעבד מזון עד לקבלת מעין משחה. מצננים.

מרכיבים את המאפה:

3

מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25×50 ס"מ ועובי 1/2 ס"מ. מורחים את המלית ומפזרים גבינה מגוררת ובזיליקום.

4

פורסים את הבצק בעזרת גלגלת פיצה ל-5 רצועות בגודל 10×25 ס"מ ומניחים זו על גבי זו. פורסים את הרצועות לפרוסות ברוחב 5 ס"מ ומניחים בתבנית בצורה אנכית זו ליד זו (כמו שמסדרים ספרים על מדף). מתפיחים 30 דקות או כמעט עד להכפלת נפח.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

6

מברישים את פני העוגות בביצה ואופים 30-25 דקות או עד להזהבה.