מתכון

מאפינס דבש ותפוחים

תפוחים ודבש - גרסת המאפה. כך משלבים שני סמלי חג במאפה אחד

12,066 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
מאפינס דבש ותפוחים. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
מאפינס דבש ותפוחים. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

מאפינס מעולים וקלים להכנה לראש השנה. בתבנית מאפינס סטנדרטית יש מקום ל-12 מאפים, אך מהמתכון שלנו יצאו קצת יותר. את השאריות אפשר לאפות במקביל בקוקוטים מאלומיניום. זמני האפייה לא משתנים.

לגרסה מתוקה יורת ניתן להוסיף סוכר/מחית אגסים/תפוחים לפי הטעם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט וציפוי:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס במנז'טים.

2

טורפים ביצים, מוסיפים דבש ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים שמן ווניל וממשיכים לערבב.

3

מערבבים קמח ואבקת אפייה. מוסיפים את הקמח והמים לתערובת לסירוגין בפעמיים-שלוש עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים קוביות תפוח ומערבבים עד שהן נטמעות בבלילה.

4

יוצקים את הבלילה עד גובה 2/3 המנז'טים ומסדרים כמה פרוסות תפוחים מעל.

5

אופים כ-25 דקות עד שהמאפינס יציבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא לח. מצננים.

6

לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום במקרר 5 ימים. מגישים בטמפ' החדר.

גיוון: מחליפים את התפוחים בכמות זהה של נקטרינות.