מתכון

מאפינס מייפל, אגוזים וקינמון

מאפינס מייפל ואגוזים בניחוח קינמון, עם אינספור משחקים ושדרוגים אופציונליים והמון מקום ליצירתיות

27,138 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאפינס מייפל וקינמון. צילום: דניאל לילה
מאפינס מייפל וקינמון. צילום: דניאל לילה

המתכון הזה פתוח לשינויים: אם רוצים גרסת פרווה, ממירים את הרוויון בחלב שקדים ואת החמאה המומסת – בשמן. גם את הטעמים אפשר לקחת לכיוונים שונים – במקום מייפל ואגוזים מערבבים לתוך הבלילה פטל טרי, שוקולד צ’יפס (לבן, חלב או מריר) ועוד. אם אתם מוותרים על המייפל, צריך להחליף אותו בדבש או בסירופ אגבה (באותו יחס)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת מייפל-קינמון:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

מכינים את בלילת המאפינס:

2

מערבבים את החומרים היבשים בקערה אחת וטורפים את החומרים הלחים בקערה שנייה. יוצקים את החומרים הלחים על היבשים ומערבבים במטרפה רק עד שהחומרים מתאחדים ומתקבלת מסה במרקם אחיד (אפשר לערבב גם במיקסר במהירות נמוכה. רק צריך להיזהר לא לערבל יתר על המידה ולעצור כשהחומרים מתאחדים למסה במרקם אחיד).

3

מערבבים את כל חומרי תערובת המייפל-קינמון במטרפה או במזלג.

4

יוצקים את בלילת המאפינס לתבנית השקעים עד 1 ס”מ מתחת לשפת התבנית, יוצקים מעל תערובת מייפל-קינמון ומערבבים בעדינות לקבלת אפקט שיש קל.

5

אופים כ-22 דקות עד שפני המאפינס זהובים ויציבים.

6

שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר עד יומיים.

באותה שיטה מכינים
מאפינס תפוחים בדבש:
מחליפים את המייפל בדבש ומוסיפים 1/2 כוס קוביות בעובי 1/2 ס”מ של תפוחי עץ ו-1/4 כוס צימוקים ואופים בדיוק כמו במתכון.
מאפינס תמרים ובננה: מחליפים את המייפל בסילאן ומוסיפים 1/2 כוס קוביות בננה בעובי 1/2 ס”מ ו-1/4 כוס תמרים קצוצים.

גיוונים:

  • לגרסה טבעונית, במקום חמאה אפשר להשתמש בשמן, ובמקום ברוויון אפשר להשתמש בחלב שקדים או חלב קוקוס.
  • את הרוויון אפשר להחליף גם בשמנת חמוצה ביוגורט.
  • במקום קמח שקדים אפשר להשתמש בשקדים טחונים.