מתכון

מגה פורטבלה במילוי דוקסל פטריות

פטריות הפורטבלה הגדולות מושלמות למילוי ודוקסל פטריות הוא מלית קלאסית נפלאה, שיכולה לשמש למילוי מגוון של ירקות

7,334 בשלנים התעניינו במתכון זה
מגה פורטבלה במילוי דוקסל פטריות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אורלי פלאי-ברונשטיין
מגה פורטבלה במילוי דוקסל פטריות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אורלי פלאי-ברונשטיין

פטריות הפורטבלה הגדולות מושלמות למילוי ודוקסל פטריות הוא מלית קלאסית נפלאה, שיכולה לשמש אתכם למילוי מגוון רחב של ירקות, גלילות בשר, דג או עוף וגם כטופינג לברוסקטה. הן דלות שומן ונתרן, ערכן הקלורי נמוך וערכן התזונתי גבוה. מניסיון: הן יפיחו חיים חדשים במאכלים אהובים ויוסיפו לתפריט המון מאכלים חדשים. כדאי להכניס אותן למטבח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה:

למלית:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מוציאים את רגלי פטריות הפורטבלה, מברישים את הכיפות בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

2

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מכינים את הדוקסל

3

: מחממים מחבת עם חמאה ומעט שמן ומאדים בצל 2 דקות. מוסיפים פטריות קצוצות ומקפיצים דקה-שתיים על להבה גבוהה. מתבלים בתימין, מלח ופלפל.

4

כשהפטריות זהובות מוסיפים יין ומניחים לו להתאדות 2 דקות. מורידים מהכיריים.

5

מוסיפים פירורי לחם, פטרוזיליה ופרמזן ומערבבים.

ממלאים ואופים

6

: מחלקים את המלית בין הפטריות.

7

אופים 20 דקות עד שהפטריות משחימות יפה.

8

מגישים חם על מצע של עלי רוקט.

טיפ של שפים: לפני שמתחילים בהכנת הדוקסל מניחים את הפטריות הקצוצות בבד חיתול וסוחטים מהן את הנוזלים.
לנמנעים מגלוטן: אפשר לוותר על פירורי הלחם.
לגרסת פרווה: מחליפים את החמאה בשמן זית ומוותרים על הפרמזן