מתכון

מוס שוקולד אפוי

רוצים שהעוגה תיראה בדיוק כמו בתמונה? מקפיאים את המוס, ובעזרת כפית פריזיאן גדולה צרים עיגולים ומניחים על העוגה

9,764 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מוס שוקולד אפוי. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
מוס שוקולד אפוי. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

שימו לב: יש להשאיר את המוס למשך לילה במקפיא.

מתכון לתבנית בקוטר 26 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות.

2

ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל.

3

מקציפים חלמונים ו-50 גרם סוכר במהירות גבוהה, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.

4

מקציפים חלבונים ו-100 גרם סוכר בקערה נקייה במהירות בינונית, עד לקבלת קצף יציב.

5

מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת החלמונים ומערבלים במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים חלב וברנדי. מערבלים קלות.

6

מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.

7

מחממים תנור ל-170 מעלות.

8

יוצקים שני שלישים מן התערובת לתבנית אפייה ואופים כ-50 דקות עד שקיסם שמחדירים למרכז העוגה יוצא מעט לח. את השליש הנותר שומרים במקרר.

9

מוציאים את העוגה ומצננים לטמפ' החדר. יוצקים את המוס ששמרנו במקרר על העוגה האפויה עד שיא גובה התבנית. מעבירים למקפיא למשך הלילה.

10

משחררים את העוגה מהתבנית ומעבירים למקרר לשעתיים להפשרה. בוזקים אבקת קקאו, מפזרים תלתלי שוקולד ומגישים.