מתכון

מוס שוקולד קוקוס (פרווה)

קוקוס הוא כוכב החג והוא אוהב מאוד את חברת השוקולד

4,590 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מוס שוקולד קוקוס (פרווה). צילום: דן לב | סגנון והפקה: דלית רוסו
מוס שוקולד קוקוס (פרווה). צילום: דן לב | סגנון והפקה: דלית רוסו

קוקוס אוהב מאוד את חברת השוקולד. כדאי להשתמש בפחית קטנה של חלב קוקוס שהכמות בה מדויקת ואם אין, משתמשים ב-2/3 כוס (אל תשכחו לנער את הפחית היטב לפני השימוש)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט:

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה חלב קוקוס ומחמאה. יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים פינה קולדה וקוקוס ומערבבים היטב.

2

מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב, ומקפלים בעדינות לתערובת השוקולד.

3

יוצקים לכלי הגשה מרכזי או לכלים אישיים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה לפחות. אם מכינים מראש, מפשירים במקרר שעה וחצי לפני ההגשה (בכלי מרכזי), או 10 דקות מחוץ למקרר (בכלים אישיים).

להגשה:

4

מקשטים בשבבי קוקוס, קוקוס טחון או קוביות קוקוס מסוכרות.

תעשו לי מקום במקפיא

דווקא בגלל שהמקרר עמוס מאוד ככל שמתקרבים לערב חג, שווה לסיים עם הכנת המוסים ולשלוח אותם להקפאה. עוטפים את הכלים בניילון נצמד, וכך הם יכולים להישמר אפילו חודש. מוס בכלי מרכזי יצטרך הפשרה של שעה-שעתיים במקרר, ובכלים אישיים – כחצי שעה במקרר.