מתכון

מחית טנדורי

מחית הודית נהדרת של יובל בן נריה

5,891 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
מחית טנדורי. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
מחית טנדורי. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרוקנים פלפל שושקה מהגרעינים, שוטפים ומכסים במים פושרים לפחות 25 דקות. שומרים את מי ההשריה.

2

קולים קינמון, ציפורן, חילבה, כמון, הל וזרעי כוסברה במחבת כ-4-3 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שעולה ניחוח. טוחנים את התבלינים במטחנת תבלינים (או במכתש ועלי) לאבקה גרגרית.

3

מעבירים את התבלינים הטחונים למעבד מזון, מוסיפים סוכר, קמח חומוס וצ’ילי גרוס וטוחנים לאיחוד. מוסיפים קליפת לימון, שאלוט, ג’ינג’ר, שום, מלח ופלפל שושקה וכותשים למחית גסה.

4

מוסיפים בהדרגה כ-1 כוס ממי ההשריה של השושקה ומעבדים עד לקבלת מחית במרקם של רסק עגבניות.

5

שומרים במקפיא עד 3 חודשים.

מה עושים עם מחית טנדורי? 

צולים דג בטנדורי ולימונים כבושים

ויניגרט טנדורי
ממחית הטנדורי אני מכין גם ויניגרט נפלא ומזלף כמו טיפות ממנו על מרקים, מנות דג נא וגם ירקות המיועדים לצלייה: מחממים
3-2 כפות מחית טנדורי עם 150 מ"ל שמן זית במחבת 4-3 דקות עד שהמחית מתרככת. מוסיפים 100 גרם1/2 כף גרגרי חרדל ו-3/4 כף זרעי כמון, מטגנים דקה ומעבירים לצנצנת. מוסיפים 3 כפות סוכר, 75 מ"ל חומץ תפוחים וכף שמן חמניות ומנערים עד שמתקבל רוטב בגוון חלבי. שומרים במקרר עד שבוע.

ירקות שורש בוויניגרט טנדורי
מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים 4 בטטות ו-5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות או לצ'יפס בקערה, יוצקים עליהם 250 מ"ל ויניגרט טנדורי ומתבלים ב-1/2 כף מלח ומערבבים. מעבירים לתבנית וצולים 10 דקות. מורידים את הטמפ’ ל-180 מעלות וצולים 40-30 דקות נוספות עד שהירקות שחומים ורכים.