מתכון

מיני-גאלטים עם ממרח לוטוס ופירות הדר

בבצק הזה אין חמאה, אין ביצים ויש תוספת של אבקת שקדים – מה שעושה אותו אקסטרה פריך

2,046 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2016
מיני גאלטים. צילום וסגנון: אולגה טוכשר
מיני גאלטים. צילום וסגנון: אולגה טוכשר

בבצק הזה אין חמאה, אין ביצים ויש תוספת של אבקת שקדים – מה שעושה אותו אקסטרה פריך ויותר מתפורר. זהו בצק דביק ופחות נוח לרידוד, כך שבחרתי לעשות ממנו גאלט – מאפה כפרי ומרושל שלא דורש רידוד מדויק. אם אתם רוצים להשתמש בבצק לטארטים או שחשוב לכם המראה הסימטרי, אתם יכולים לרדד את הבצק בין שני ניירות אפייה.
את ממרח הלוטוס אפשר להחליף בממרח אחר על בסיס אגוזים, אבל אני לא ממליצה לוותר עליו – הוא יוצר חיץ בין ההדרים לבצק לשמירה על המרקם הפריך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית:

למלית:

להברשה:

אופן ההכנה

1

מניחים בקערת מעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים במשך כחצי דקה עד לקבלת בצק אחיד ורך (אפשר גם לערבב את החומרים ביד). עוטפים בניילון נצמד ומעבירי למקרר למשך חצי שעה.

2

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מקמחים קלות את משטח העבודה, מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם לעיגול בעובי 4-3 מ"מ וקוטר של 20 ס"מ.

4

מורחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות ממרח לוטוס ומשאירים שוליים נקיים של 4 ס"מ.

5

מסדרים פרוסות הדרים מעל שכבת הלוטוס. הפרוסות צריכות להיות מסודרות בחפיפה קלה, כמו רעפים. מקפלים את השוליים הנקיים מעל פרוסות הפרי ומהדקים בעדינות. מורחים את השוליים בשמנת צמחית וזורים מעל הגאלט סוכר חום.

6

אופים בחלק התחתון של התנור במשך 40-35 דקות, עד שהגאלט מזהיב. הגאלט נשמר בכלי אטום במקרר עד יומיים (אחר כך הבצק מאבד מפריכותו).

לבלוג של אולגה – המרכיב הסודי