מתכון

מיני סופגניות פריכות בסירופ

פריך מבחוץ רך ונימוח מבפנים, טעם של עוד ועוד שאי אפשר להפסיק לאכול. פשוט ממכר!

11,299 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מיני סופגניות פריכות בסירופ. צילום: דניאל לילה
מיני סופגניות פריכות בסירופ. צילום: דניאל לילה

פריך מבחוץ רך ונימוח מבפנים, טעם של עוד ועוד שאי אפשר להפסיק לאכול. פשוט ממכר! מיני­ סופגניות שעוזרות להקטין את עומס הקלוריות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לטיגון:

לסירופ:

אופן ההכנה

1

מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה סוכר ומים בקלחת קטנה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד כ-15 דקות. מצננים.

2

מכינים את הסופגניות: ממיסים את קוביית השמרית במעט מים פושרים (אם משתמשים בשקית, אפשר להוסיף ישירות).

3

שמים קמח, שמרים, פירה, סוכר ושמן בקערת מערבל עם וו­ לישה. מוסיפים מים ולשים כ-10 דקות ברציפות. יתקבל בצק דליל. מכסים את קערת הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח (הבצק דליל. לא להיבהל - לערבב עם מרית).

4

מעבירים את הבצק לשקית זילוף חד­ פעמית ללא צנתר. סוגרים ומתפיחים כ-10 דקות נוספות.

5

בינתיים מחממים שמן לטיגון בסיר עמוק.

6

גוזרים בשקית פתח בקוטר כ-2 ס"מ בעזרת מספריים. לוחצים על השקית קלות, וגוזרים בכל פעם פיסת בצק באורך 3-2 ס"מ לתוך השמן (אם אין שקית זילוף, אפשר לצקת מהעיסה כדורים בעזרת כף).

7

מטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד שהן מזהיבות, ומעבירים אותן בעודן חמות אל הסירופ המצונן. משאירים לספיגה כ-2 דקות, מוציאים בעזרת כף מחוררת ומגישים.