פריך מבחוץ רך ונימוח מבפנים, טעם של עוד ועוד שאי אפשר להפסיק לאכול. פשוט ממכר! מיני סופגניות שעוזרות להקטין את עומס הקלוריות
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
לטיגון:
לסירופ:
אופן ההכנה
1
מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה סוכר ומים בקלחת קטנה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד כ-15 דקות. מצננים.
2
מכינים את הסופגניות: ממיסים את קוביית השמרית במעט מים פושרים (אם משתמשים בשקית, אפשר להוסיף ישירות).
3
שמים קמח, שמרים, פירה, סוכר ושמן בקערת מערבל עם וו לישה. מוסיפים מים ולשים כ-10 דקות ברציפות. יתקבל בצק דליל. מכסים את קערת הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח (הבצק דליל. לא להיבהל - לערבב עם מרית).
4
מעבירים את הבצק לשקית זילוף חד פעמית ללא צנתר. סוגרים ומתפיחים כ-10 דקות נוספות.
5
בינתיים מחממים שמן לטיגון בסיר עמוק.
6
גוזרים בשקית פתח בקוטר כ-2 ס"מ בעזרת מספריים. לוחצים על השקית קלות, וגוזרים בכל פעם פיסת בצק באורך 3-2 ס"מ לתוך השמן (אם אין שקית זילוף, אפשר לצקת מהעיסה כדורים בעזרת כף).
7
מטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד שהן מזהיבות, ומעבירים אותן בעודן חמות אל הסירופ המצונן. משאירים לספיגה כ-2 דקות, מוציאים בעזרת כף מחוררת ומגישים.