מתכון

פשטידות דלעת עם קוואקר, גבינה בולגרית וזרעי דלעת

התפקיד של הקוואקר בפשטידות הדלעת הוא כפול: גם מייצב את המסה וגם נותן טעם

18,929 בשלנים התעניינו במתכון זה
מיני פשטידות דלעת עם קוואקר, גבינה בולגרית וזרעי דלעת. צילום: דן לב, סטיילינג: דלית רוסו
מיני פשטידות דלעת עם קוואקר, גבינה בולגרית וזרעי דלעת. צילום: דן לב, סטיילינג: דלית רוסו

אל תוותרו על העיטור, אך אפשר להחליף את זרעי הדלעת בצנוברים או בגרעיני חמנייה. אם רוצים, אפשר להמיר את הגבינה לבולגרית בעלת אחוזי שומן נמוכים יותר. זכרו: חימום חוזר – תמיד בתנור שחומם מראש ולא במיקרו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעיטור:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפייה מניחים דלעת בתבנית, מזלפים 30 מ”ל (2 כפות) שמן זית, בוזקים מלח ופלפל ומעסים קלות את הדלעת.

2

אופים כ-45 דקות עד שאפשר לנעוץ מזלג בדלעת בקלות. מוציאים ומצננים מעט.

3

מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס מסיליקון או תבנית שקעים במעט שמן זית.

4

קולפים את הדלעת בעזרת סכין חד ומעבירים אותה למעבד מזון. מוסיפים את יתרת שמן הזית ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים גבינה בולגרית, ביצים ועירית ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים קוואקר, קמח, אבקת אפייה, מלח ופלפל ומעבדים רק עד שהם נטמעים בתערובת. מקפידים לא להמליח מדי, כי גם הגבינה מאוד מלוחה.

5

יוצקים את התערובת לתבנית עד 2/3 גובה השקעים ומפזרים זרעי דלעת בנדיבות.

6

אופים כ-50-45 דקות עד שהפשטידות זהובות וקיסם הננעץ בהן יוצא יבש. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחלצים מהתבנית. אפשר לאפות בסבבים. מצננים כ-10 דקות לפחות ומגישים.