מתכון

מלאי כופתה עם קארי עגבניות צהובות

מתכון מן המטבח ההודי של כופתאות תפוחי אדמה נהדרות ברוטב עגבניות שרי צהובות שנותנות למנה מתיקות מרעננת

42,914 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

העגבניות אינן זרות למטבח ההודי. לעיתים הן מצטרפות לתבלינים השלמים לאחר שאלה עברו טיגון קצר וכולם יחד יוצרים בסיס לרטבים ותבשילים. כאן נתתי לעגבניות השרי הצהובות, שיש להן מרקם נהדר ומתיקות רעננה, להוות את גוף הרוטב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכופתאות:

לקארי עגבניות צהובות:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הכופתאות:

1

מבשלים תפוחי אדמה במים 25 דקות לריכוך. קולפים ומועכים (או מגררים גס) למחית חלקה. מערבבים עם יתר החומרים.‏

2

יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדורי פינג-פונג (קוטר כ-4 ס"מ), מסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה מקומח ומעבירים למקרר למשך שעה.

3

יוצקים שמן למחבת עד גובה 3 ס"מ, מחממים 3-2 דקות (170 מעלות) ומטגנים את הכופתאות על להבה בינונית 3-2 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת עם נייר סופג ומצננים.‏

מכינים את הקארי:

4

מחממים שמן בסיר בינוני על להבה בינונית ומטגנים בצל, זרעי כוסברה וג'ינג'ר כ-2 דקות תוך ערבוב. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות עד שהבצל שקוף ורך לגמרי.‏

5

מוסיפים שום, גראם מסאלה, עגבניות, מלח וסוכר, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מבשלים 30 דקות על להבה נמוכה עד שהעגבניות נמסות לתוך הרוטב.

6

מורידים מהכיריים, מצננים וטוחנים לקרם חלק בעזרת בלנדר מוט (אפשר לסנן אם רוצים).

7

מחזירים את הסיר עם הרוטב לכיריים ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים קרם קוקוס, פלפל שאטה, חילבה, כורכום וקשיו ומבשלים דקה. אם הרוטב דליל, מבשלים עוד כמה דקות עד שהוא מסמיך (איך יודעים שהרוטב סמיך דיו? טובלים כף עץ ברוטב, מעבירים את האצבע על פני גב הכף המכוסה — אם הפס שנוצר לא נסגר מייד, סימן שהרוטב סמיך דיו).

מבשלים את הכופתאות עם הקארי ומגישים:

8

מוסיפים את הכופתאות לרוטב ומבשלים יחד דקה-שתיים. ‏

9

מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל עלי כוסברה. התבשיל יישמר במקרר עד יומיים ועד חודש במקפיא.

גיוון: מלאי קופטה טבעוני. מוותרים על הגבינה ומגדילים את כמות תפוחי האדמה ל-4.