מתכון

ממרח שעועית לבנה עם כמון, רוזמרין וקליפת לימון

השעועית משתלבת נפלא עם הרוזמרין והשום, וכשטוחנים אותה מקבלים חלופה מקסימה לממרח חומוס

1,069 בשלנים התעניינו במתכון זה
ממרח שעועית לבנה עם כמון, רוזמרין וקליפת לימון. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
ממרח שעועית לבנה עם כמון, רוזמרין וקליפת לימון. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

שולחן עמוס מנות קטנות הוא פתרון מושלם לאירוח בחודש החגים. כמעט הכל מכינים מראש, ומנות החלוקה הצבעוניות מבטיחות שלא יהיה משעמם
השעועית משתלבת נפלא עם הרוזמרין והשום, וכשטוחנים אותה מקבלים חלופה מקסימה לממרח חומוס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים את השעועית הלבנה במים במשך לילה.

2

מבשלים את השעועית בהרבה מים עם ענף רוזמרין עד לריכוך מלא ומסננים. שומרים את מי הבישול.

3

מעבירים את השעועית למעבד מזון. מוסיפים שום, מלח, פלפל שחור גרוס, קליפת לימון, שמן זית ושמן שום וטוחנים למחית גסה וגושית. אם צריך, מוסיפים מעט ממי הבישול.

4

מתקנים תיבול ומגישים עם לחם קלוי. אפשר לשמור את הממרח בקירור עד 3 ימים.