החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
מבשלים עדשים:
1
שמים את העדשים בסיר, מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית עד לריכוך מלא.
מכינים את המסבחה:
2
כותשים שום ופלפל חריף במכתש עד שהם מעוכים לגמרי. מוסיפים בהדרגה את העדשים בעודן חמות עם מעט ממי הבישול תוך כדי מעיכתן. יש למעוך רק חלק מן העדשים וחלק להשאיר שלמות - ממש כמו במסבחה. מוסיפים טחינה, מיץ לימון ומלח ומערבבים בעזרת העלי.
3
מסדרים מעל לימונים כבושים ופלפל חריף קצוץ ומזלפים משמן השרייה של הלימונים.