מתכון

מעורב ירושלמי של משייה

מנה חגיגית שמביאה לשולחן החג סוגי בשר שונים וטעמים מתובלים

5,026 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2016
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לג'לי עמבה:

לתערובת התבלינים:

למעורב ירושלמי:

לקולי לימון כבוש:

אופן ההכנה

מכינים ג'לי עמבה:

1

 מביאים לרתיחה בסיר קטן ⅔1 כוסות נקטר מנגו עם כף מיץ לימון, כורכום, אבקת קארי, מלח ואגר-אגר. ברגע שהנוזל רותח מורידים מייד מהכיריים ומעבירים לכלי שטוח בעל שטח פנים רחב. מעבירים למקרר לשעה עד שהנוזל הופך לג'לי.

2

מעבירים את הג'לי למעבד מזון וטוחנים עם יתרת נקטר המנגו ומיץ הלימון. מסננים דרך מסננת דקה ומעבירים למקרר.

מכינים את תערובת התבלינים: 

3

מערבבים יחד את כל התבלינים ושומרים בצנצנת אטומה.

משרים את הבשר: 

4

מניחים בקערות נפרדות את סוגי הבשר השונים ומתבלים כל אחד בכפית מתערובת התבלינים ו-2 כפות שמן זית. מערבבים ומעבירים למקרר לשעה.

מכינים קולי לימון כבוש: 

5

מעבירים שמן ולימון כבוש לכלי גבוה וטוחנים עם מוט ריסוק ידני למחית חלקה. מסננים דרך מסננת דקה ומעבירים לכלי עם מכסה. שומרים במקרר.

מכינים רוטב טחינה-יוגורט:

6

 טורפים טחינה עם יוגורט ומלח לתערובת אחידה.

מכינים את המעורב:

7

 מחממים מחבת כבדה עם 2 כפות שמן זית על להבה גבוהה. מטגנים בצל 6-5 דקות עד לקבלת צבע חום עמוק. מעבירים את הבצל המקורמל לצלחת.

8

מטגנים את הבשר, כל סוג בנפרד, עם 2 כפות שמן רק עד שהוא נצרב מכל הצדדים. בסוף הטיגון מערבבים במחבת את כל סוגי הבשר עם הבצל המקורמל ומטגנים עוד 3 דקות יחד. ממליחים, מתקנים תיבול ומסירים מהכיריים.

להגשה: 

9

מניחים בכל צלחת הגשה עמוקה 3 כפות מעורב. מזלפים בנדיבות רוטב טחינה-יוגורט, מעט ג'לי עמבה וקולי לימון כבוש.