החומרים טבלת מידות ומשקלות
לג'לי עמבה:
לתערובת התבלינים:
למעורב ירושלמי:
לקולי לימון כבוש:
אופן ההכנה
מכינים ג'לי עמבה:
1
מביאים לרתיחה בסיר קטן ⅔1 כוסות נקטר מנגו עם כף מיץ לימון, כורכום, אבקת קארי, מלח ואגר-אגר. ברגע שהנוזל רותח מורידים מייד מהכיריים ומעבירים לכלי שטוח בעל שטח פנים רחב. מעבירים למקרר לשעה עד שהנוזל הופך לג'לי.
2
מעבירים את הג'לי למעבד מזון וטוחנים עם יתרת נקטר המנגו ומיץ הלימון. מסננים דרך מסננת דקה ומעבירים למקרר.
מכינים את תערובת התבלינים:
3
מערבבים יחד את כל התבלינים ושומרים בצנצנת אטומה.
משרים את הבשר:
4
מניחים בקערות נפרדות את סוגי הבשר השונים ומתבלים כל אחד בכפית מתערובת התבלינים ו-2 כפות שמן זית. מערבבים ומעבירים למקרר לשעה.
מכינים קולי לימון כבוש:
5
מעבירים שמן ולימון כבוש לכלי גבוה וטוחנים עם מוט ריסוק ידני למחית חלקה. מסננים דרך מסננת דקה ומעבירים לכלי עם מכסה. שומרים במקרר.
מכינים רוטב טחינה-יוגורט:
6
טורפים טחינה עם יוגורט ומלח לתערובת אחידה.
מכינים את המעורב:
7
מחממים מחבת כבדה עם 2 כפות שמן זית על להבה גבוהה. מטגנים בצל 6-5 דקות עד לקבלת צבע חום עמוק. מעבירים את הבצל המקורמל לצלחת.
8
מטגנים את הבשר, כל סוג בנפרד, עם 2 כפות שמן רק עד שהוא נצרב מכל הצדדים. בסוף הטיגון מערבבים במחבת את כל סוגי הבשר עם הבצל המקורמל ומטגנים עוד 3 דקות יחד. ממליחים, מתקנים תיבול ומסירים מהכיריים.
להגשה:
9
מניחים בכל צלחת הגשה עמוקה 3 כפות מעורב. מזלפים בנדיבות רוטב טחינה-יוגורט, מעט ג'לי עמבה וקולי לימון כבוש.